– Hittade en högerfot på semestern!

Bild till nyheten – Hittade en högerfot på semestern!
Jürgen Klopp imponeras av Mohamed Salahs ständiga utveckling.

I en intervju med Sky Sports berättar Jürgen Klopp om en förmåga hos Mohamed Salah som han tycks ha utvecklat under sommarens ledighet.

– Jag tror att han hittade en högerfot på semestern, säger tysken och brister ut i ett brett leende.

– Han utvecklas hela tiden, det är galet. Spelare som viker in från kanten brukar använda insidan av foten för att skruva bollen men jag minns en situation för några år sedan då han plötsligt gick på full kraft - målet mot Chelsea är ett spektakulärt sådant.

– I år kom han tillbaka med inlägg med sin högerfot. 

Salah uppmärksammas ofta för sin fantastiska förmåga att hitta nätet, men han har även utvecklats vad gäller att bidra med målgivande passningar till sina medspelare. Förra säsongen vann han assistligan (och skytteligan) i Premier League.

– Han är helt klart ett superproffs som hela tiden försöker att addera nya delar till sitt spel. Han är en anfallare av hög, hög, hög klass och de siffror han levererat både vad gäller mål och assist är enorma, säger Klopp.

På måndag är det Manchester United som ska försöka stå emot Salah, något de haft problem med under åren. Totalt har anfallaren gjort nio mål mot ärkerivalen. Ett mål till skulle göra honom till den bäste målskytten i matcher lagen emellan.

– Jag är ganska säker på att han är medveten om det. Jag visste inte om det men jag är ganska säker på att Mo har koll på det, det är positiva nyheter, konstaterar Klopp.


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer