Senaste nytt inför Man United

Bild till nyheten Senaste nytt inför Man United
Jürgen Klopp har mött pressen inför matchen på Old Trafford. Han bekräftade bland annat att Roberto Firmino är redo för spel och delade med sig av sina förväntningar på den utmaning som stundar. Här kan du se presskonferensen samt läsa en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om vilken utmaning han förväntar sig på Old Trafford:

– När vi hade de fina resultaten förra året så visste jag direkt att de inte skulle hjälpa oss nästa säsong. Jag kunde inte vara mindre intresserad av matcherna från förra säsongen, det var en annan situation. Det hjälper nog United att vara lite mer motiverade om något.

– Det här är helt annorlunda. 

Om Roberto Firmino: 

– Bobby tränar som vanligt, så han är redo.

Om Darwin Nunez:

– Jag har pratat med Darwin och reaktionen var som en reaktion är i sådana här situationer - han är väldigt besviken på sig själv. Men med sådana här typer av misstag så om man säger att det var fel så är spelaren redan väl medveten om det.

– Det handlar om känslor och allt sådant. Vi har inte haft några sådana här situationer under min tid här så jag är ingen expert på den här typen av samtal men det var så uppenbart att han visste att han gjort fel och han har bett om ursäkt.

– Nu har det hänt och vi har sagt åt honom att det är viktigt att han inte hänger med huvudet. Vi är alla människor och vi gör misstag, man måste gå vidare och om man endast gör det en gång är det OK. 

Om Naby Keita:

Journalisten tog upp ryktena om att mittfältaren är missnöjd med sin situation och kanske till och med kan lämna innan transferfönstret stänger.

– Det är roligt när jag måste svara på nyheter för om ni skulle sitta på min plats skulle ni lära er hur ofta 0.0 procent ligger bakom nyheter. Det ligger ingenting i det. 

– Naby var sjuk i en vecka, förra matchen satt han på bänken och har tränat fullt sedan dess. Det ser bra ut. Han är inte överlycklig när han inte spelar men det borde han inte vara heller. Det är inga problem, ingen har kommit till mig och pratat om någonting sådant här.

Om motivationen att ta säsongens första seger:

– För oss är det så att vi gjorde två helt olika typer av insatser i våra två matcher. Jag har sagt det tillräckligt ofta nu att vi inte var nöjda med insatsen mot Fulham. Mot Crystal Palace var det riktigt bra men det röda kortet gjorde det svårt. 

– Jag kan inte minnas ett lag som spelat 10 mot 11 satt ett lag under sådan press som vi gjorde. 

– I början av säsongen vill man få med sig resultat, kanske inte först och främst, men det hjälper väldigt mycket. Man behöver prestationer också som man kan jobba vidare med. 

– United har inte haft en trevlig vecka efter Brentford-matchen. Vi glömmer i det här läget hur duktiga Brentford är. 

– Jag såg första halvlek av den matchen här och när jag åkte hem i halvtid så lyssnade jag på TalkSport och Gabi (Agbonlahor), som vi spelade mot när vi vann med 6-0 mot Aston Villa förut, jag minns inte honom som ett "mentality monster" i den matchen, men det han sa om United... Det var nära att jag ringde in! Det var nära att jag ringde in för att säga till honom att han helt glömt bort att han själv varit spelare. Det är otroligt. Om tidigare spelare agerar så här så kan man tänka sig i vilken riktning allt annat går.

– Man måste fråga sig själv hur man skulle vilja reagera efter en sådan match och självklart är det att vilja slå tillbaka. Det är inga konstigheter, vi förväntar oss det. Det som är bra är att det alltid är den här känslan inför matcher mot United. 

– Vi möter United på bortaplan, det kommer inte att bli lätt, det har det aldrig varit. Vi ska ge allt.

Om skadeläget: 

– Ingen (förutom Bobby) är tillbaka.

Om det är tuffare att möta United efter deras svaga start:

– Självklart. Jag hade hellre mött dem efter att de vunnit med 5-0, så är det. Vi får hantera läget som det är. Vi har kryssat två matcher, så är det bättre eller sämre att möta oss? Jag vet inte. 

Om Joe Gomez: 

– Självklart är det här en möjlighet för honom. Han hade otur förra veckan med en liten, liten känning. Jag fick lov att säga nej (till en start) eftersom vi hade Nat redo, han gjorde det riktigt bra. Jag vet att det nog finns personer där ute som pekar mot honom vid det första målet, men där måste vi försvara oss bättre i ett annat skede. 

– En stor möjlighet för honom, han ser riktigt bra ut på träning. Förhoppningsvis fortsätter det utan problem, då kommer han att starta.

Om United under Ten Hag:

– Det finns ingen anledning att jag ger min åsikt, det är uppenbart vad han vill göra, spela från backlinjen. Vi mötte dem under försäsongen och man kunde känna idén av hög press. Vi var inte redo för den matchen just då och vi gjorde misstag som de utnyttjade. Deras offensiva kvalitet är enorm.

– De har kvalitet på mittfältet oavsett vilka som spelar, det kan vara Fernandes, Eriksen, Donny Van de Beek, Fred, Mctominay. Det handlar om hur vi kan hantera det. Jag har sett båda deras matcher i ligan och nu måste vi försöka lista ut om och vad han kommer att göra för förändringar. 

Om Diogo Jota och Curtis Jones:

– De närmar sig. Ni får fråga mig igen efter matchen, men de har iallafall ingen chans till spel i den här matchen.

Om att komma till Premier League från en annan liga som tränare:

– För mig var det nog lättare (än för Ten Hag) eftersom jag inte kom innan säsongen börjat, jag hade inget transferfönster och då brukar folk i England säga "att det inte är hans lag". Jag tänkte redan efter en dag att det var mitt lag så jag kände mig väldigt ansvarig för alla insatser, men det blir lite lättare. 

– Man kan nog inte jämföra våra situationer. Det var sju år sedan jag kom hit, det är lång tid inom fotbollen. Det är inte lätt, verkligen inte, särskilt inte när man måste bygga om ett lag.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer