– Helt fel reaktion

Bild till nyheten – Helt fel reaktion
​Jürgen Klopp hoppas att Darwin Nunez snabbt kan lära av sitt misstag efter utvisningen mot Crystal Palace.

Hemmapremiären mot Crystal Palace blev en besvikelse för Liverpool som endast fick med sig en poäng efter ett 1-1-resultat.

Nyförvärvet Darwin Nunez fick chansen från start efter sina fina insatser mot Manchester City och Fulham men tappade huvudet helt i andra halvlek och blev utvisad till följd av en skallning.

Detta hade Jürgen Klopp att säga när han mötte pressen efter matchen:

Om Darwins utvisning:

– De försökte provocera honom lite här och där och han reagerade på helt fel sätt. Ett tydligt rött kort, det går inte att förneka. Han kommer att lära av det. Tyvärr har han nu några matcher på sig att göra det. Det är inte alls bra för oss i den situation vi befinner oss i, men det är som det är.

– Någon gång måste alltid vara den första (att få rött kort), men det gör det inte bättre för det.

Om lagets insats:

– Väldigt bra. Jag sa till grabbarna efteråt att jag är stolt, det är verkligen så jag känner. Det var mycket som hände under veckan och sedan inledde vi matchen som vi gjorde, jag älskade det. Det var så vi ville spela. Självklart hade vi önskat att sätta dit chanserna men jag tycker att vi gjorde det riktigt bra, sedan hade de många spelare i straffområdet och blockerade många avslut, säkert sju eller åtta skott i första halvlek.

– Vi var på rätt väg och det var bara en fråga om när det skulle lossna. Men tyvärr gjorde de 1-0 på vad som kändes som deras första kontring. Vi hade bra täckning, Fab och Trent stod nära Eze och det var två mot en i backlinjen också. Tyvärr kunde Eze komma loss och då är ytorna ganska stora. Zaha visade prov på sin snabbhet och avslutade bra. De visade hur duktiga de är och hur svårt det är att spela mot dem.

– Jag var positiv i halvtid, jag sa till grabbarna att vi måste hitta tillbaka till hur vi inledde matchen.

– Vi gjorde det bra efter paus men sedan kom det röda kortet. Sedan reagerade Lucho på bästa möjliga sätt med ett klassmål. Därefter var det en speciell match. Det var så vi ska spela på hemmaplan med en fantastisk stämning. Tyvärr lyckades vi inte hitta nätet.

– Ni har alla sett många matcher 10 mot 11 och det är inte vanligt att man sätter ett lag under den press vi gjorde. Det var bra. Nu har vi en poäng mer än vi hade innan matchen. Jag kan redan se framför mig vilka artiklar och rubriker det kommer leda till men sådant är livet. Vi får jobba vidare härifrån.

Om han kommer att ta ett snack med Darwin:

– Ja, självklart kommer jag att prata med honom. Under matchen såg jag inte vad som hände. Jag såg att Andersen låg ned och att Darwin gick därifrån. Sedan pratade jag med spelarna och tittade på det: "OK, rött kort." Helt fel reaktion. Andersen ville att det skulle hända och han lyckades.

– Darwin gjorde ett misstag och vi kommer att prata om det. Nu får han ytterligare en försäsong. Vi kommer att utnyttja tiden genom fysisk träning, inte som straff, utan för att göra honom starkare. Det är vad vi ska försöka med.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer