– Tröttnar aldrig på den känslan

Bild till nyheten – Tröttnar aldrig på den känslan
Jordan Henderson ser fram emot att kliva ut på Anfields gräsmatta för att ta sig an Crystal Palace i säsongens första hemmamatch.

I matchprogrammet till måndagens match mot Crystal Palace skriver Jordan Henderson om vikten av förbättring efter krysset mot Fulham och känslan av att spela på Anfield igen.

"Den första hemmamatchen för säsongen är alltid en av matcherna som alla som är lyckligt lottade nog att vara involverade i fotbollen längtar efter. Det var samma sak när jag var barn, när jag gick på matcherna med pappa, och känslan är ännu starkare nu när jag är priviligerad nog att spela för Liverpool," inleder lagkaptenen.

"Det må hända varje år, men jag tröttar aldrig på den känslan."

"Det är alltid en speciell stämning på och utanför arenan. Man känner glädjen och förhoppningarna. Jag har varit här tillräckligt länge för att veta exakt hur det kommer att vara på Anfield och det faktum att vi spelar en kvällsmatch gör att man längtar ännu mer."

"Det är de här dagarna man lever för som spelare, tränare och supporter så förhoppningsvis kan vi tillsammans göra det bästa av det och inleda på bästa möjliga sätt."

"Vår Premier League-säsong startade inte som vi hade hoppats på i och med förra helgens kryss mot Fulham, men oavsett hur premiären slutade så var det en match att ta lärdomar från."

"Vissa delar i vårt spel var OK, särskilt ju längre matchen led. Vi kunde ha vunnit, men det finns andra delar som vi måste förbättra."

"Detta är en del av de första veckorna i augusti, det handlar om att nå bästa möjliga form, hitta rytmen och komma samman som lag."

"Jag vet att sommaruppehållet var kort, det var nog för kort, men det här är en period där vi bygger mot någonting snarare än presenterar den färdiga produkten. Men vi måste göra det bättre som individer och som lag. Vi är alla medvetna om det."

"Det som är bra är att det arbete vi lade ned under försäsongen, som fortsätter varje dag på träningsanläggningen, håller hög standard både vad gäller vilja och kvalitet."

"Jag vet att managern har pratat mycket om sammanhållningen i laget och hur bra den är, jag håller med om varje ord. De nya spelarna ska ha beröm för hur de kommit in och anpassat sig, men de andra spelarna ska också ha beröm för hur de välkomnade dem och för den positiva kultur de skapat."

"Vi kommer att behöva den sammanhållningen. Vi kommer definitivt behöva den mot ett Crystal Palace-lag som imponerade på alla förra säsongen under Patrick Vieira. Deras utveckling som lag var en av säsongens utropstecken och de levererade verkligen några riktigt fina insatser."

"Så vi vet exakt vilket jobb som krävs av oss. Om vi ska ta tre poäng måste vi förtjäna dem, det finns inte en chans att ett lag lett av Vieira gör någonting annat än att gå för det."

Skandalen i Paris

"Jag går alltid in i en ny säsong utan att tänka för mycket på vad som hände förra säsongen, men det finns en sak som jag vill ta upp och det är hur våra supportrar behandlades i Paris."

"Jag vet att det pågår en utredning just nu, så jag vill inte säga allt för mycket, men det finns en simpel princip som måste accepteras av alla som är involverade i fotbollen och det är att fotbollssupportrar alltid måste tas om hand på ett bra sätt."

"Det ska vara en självklarhet. Säkerheten ska inte behöva bes om, det ska vara en självklarhet och så var inte fallet i Paris. Alla spelare och tränare hade familj och vänner som fastnade i problematiken utanför arenan så vi är alla väl medvetna om vad som hände och vad som gick fel. Den enda slutsatsen man kan dra är att någonting liknande inte får ske igen."

"Jag pratar inte bara för våra supportrar nu. Alla fotbollssupportrar måste kunna lita på att myndigheterna kommer att ta hand om dem när de går på fotboll."

"För att det ska hända måste Paris vara en händelse som medför förändring till det bättre. Ingenting annat är acceptabelt.

Källa: Liverpoolf.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer