– Kan inte stressa upp oss redan

Bild till nyheten – Kan inte stressa upp oss redan
Jürgen Klopp säger att det vore galet att se poängtappet mot Fulham som ett stenhårt slag i en eventuell titelstrid.

Liverpool inledde Premier League-säsongen 2022/23 med en kryssmatch mot Fulham. Två gånger under de fyra senaste säsongerna har The Reds slutat tvåa bakom Manchester City med en ynka poäng vilket gör att varje poängtapp kan kännas särskilt tungt.

Med 111 poäng kvar att spela om menar Jürgen Klopp dock att det inte är rimligt att oroa sig allt för mycket efter ett poängtapp.

– Det är så det fungerar, det är orimligt. Det är inte så man hanterar situationen, det är så man agerar desperat, blir galen över en situation, säger managern till Sky Sports.

– När man förlorar ligan med en poäng och man inleder ligan med en poäng och i den stunden stressar upp sig, då har man ingen chans. Vi måste behålla lugnet. 

– Vi kunde exempelvis ha tagit poäng av City förra säsongen, men det gjorde vi inte. Vi delade på poängen vilket är OK men om man vill vara framför dem vore det bra att vinna åtminstone en av de två matcherna.

– Vi försöker bygga vidare på vårt arbete och bli ännu bättre. Det är det vi jobbar på. Jag såg väldigt bra saker i matchen mot Manchester City (Community Shield) vilket kändes väldigt bra. 

Klopp säger att han inte kan fokusera allt för mycket på Pep Guardiolas Manchester City.

– Jag hade varit glad om det var ett race mellan endast oss och att jag bara behövde vara orolig över Man City, men jag kan inte se det. Det är så tidigt på säsongen, vi har redan skadeproblem, jag är inte säker på om andra lag har det redan men de kommer att få dem någon gång. 

– Det handlar om hur man hanterar det och ser till att man vinner matcher. Det finns en miljon sätt att vinna en match på och vi måste bara hitta ett, det ska vara möjligt. Det är vad vi ska försöka göra.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer