Senaste nytt inför Palace

Bild till nyheten Senaste nytt inför Palace
Jürgen Klopp pratade bland annat om skadeläget, truppbredden och sitt bästa Premier League-minne när han mötte pressen inför måndagens match mot Crystal Palace. Här kan du se presskonferensen samt ta del av en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om skadeläget och truppbredden:

– Jag är nöjd med truppen. Vi har skador, så är det. Nu handlar det om hur länge spelare är borta. Det finns olika lösningar för det. En av dem är att agera på transfermarknaden men det är bara smart om man kan värva rätt spelare. Inte en spelare. Rätt spelare. Ibland är det inte möjligt att hitta den spelaren, ibland är det väldigt svårt. Så man måste tänka över det noggrant.

– Alla de andra lösningarna finns i truppen. Just nu har vi för många skador, men några kommer tillbaka. Naby är tillbaka och Kostas kommer träna för första gången idag så han kanske är tillbaka också. Situationen är som den är. 

– Om rätt lösning hade funnits (på transfermarknaden) hade vi agerat redan. Det är inte så att vi är fast beslutna om att inte värva. Det handlar om vad som är rätt sak att göra. 

– I början av sommaren fick jag höra att vi saknar en viss typ av mittfältare, men det kan jag inte förstå. Om man börjar leta specifika sakerna kommer man alltid att sakna någonting. Om man har tekniska spelare saknar man kanske krigare eller tvärtom. 

– Om rätt lösning hade funnits hade vi agerat, men vi har haft många samtal och det ser inte ut som att någonting kommer att hända.

Om det är en fördel att spela måndag kväll på grund av det varma vädret som förväntas i helgen:

– Ja, men det är samma sak för Crystal Palace. Det är mycket bättre att spela på kvällen. Men det kommer inte att bli en bekväm match. 

Om Harvey Elliott är en potentiell startspelare:

– Ja, det är han alltid. Han är en superb spelare. Han kom in mot Fulham och gjorde det riktigt bra. Dessutom gjorde han det väldigt bra under försäsongen.

Om sitt första och bästa minne av Premier League (denna säsong är 30-årsjubileum):

– Mitt första minne... jag hade tittat på matcher innan, men jag måste ändå säga den första bortamatchen mot Tottenham. 

– Bästa minne... det är lättare. Vi spelade inte ens. När Willian gjorde mål på straff för Chelsea mot City, när vi blev mästare. Definitivt. Det var en blandning av allt. Jag minns att Chelsea hade en chans och ett skott blockerades, alla skrek på hands. Domaren blåste, då kom första firandet, sedan, förresten så är jag aldrig så annars när jag tittar på andra lag, jag brukar vara mer analytisk, men den stunden var det någonting helt annat. Jag hoppades verkligen på straff och att Willian skulle hålla nerverna i styr. 

Om Roberto Firminos utveckling under åren och hur viktig han är för laget:

– Väldigt viktig. Om man tittar på senaste matchen så hittade vi inte Bobby av flera anledningar. Vi har analyserat matchen och den centrala delen av planen var ofta blockerad, ni kan titta tillbaka själva och se, det var inte av spelare. 

– Vi spelade inte bra och då är det inte lätt för en offensiv spelare. Men jag dömer inte Bobby på en match. Han är en fantastisk spelare. Han hade en bra, inte perfekt, försäsong. Det behövde han, han kunde träna mycket och det kommer hjälpa oss under säsongen. 

Om spelarnas attityd:

– Jag sa det efter matchen, men jag vet inte, min engelska, attityd kanske är fel ord. Men vi hade en långsam start. Jag gillade det inte alls. Jag såg sedan attityden att kämpa sig tillbaka, men det är någonting annat. Det är bättre att ha hög koncentration och fart i inledningen på matcherna, men det är inte ofta vi har inlett matcherna som mot Fulham.

– När vi ville kämpa oss tillbaka hade vi redan gett en del av momentumet till Fulham, vilket var onödigt. Vi spelade inte bra, men kunde fortfarande ha gjort fler mål. Tänk om jag hade pratat om det här varje dag, det hade varit konstigt. Vi ska försöka se till att vara redo för den kommande matchen och vi har varit redo vid fler tillfällen än inte.

Om hur man undviker långsamma starter:

– Genom att inte vara långsam här uppe (pekade mot huvudet). 

Journalisten påpekade att laget inlett relativt svagt även mot slutet av förra säsongen.

– Mot slutet... det går inte att jämföra. Ert jobb är så enkelt. Efter 55 matcher så säger ni att vi hade svaga inledningar. Man måste förstå att det är en helt annan situation. Det här är starten på säsongen, det är någonting helt annat.

– Jag har hört att vi släppte in tidiga mål, men man kan inte spela 64 matcher och vara överlägsen innan och under alla faser av matcherna. Man har 64 matcher och krigar sig igenom det. 

– Det som gäller nu är att hitta rätt passningar, vara vaken från start, innan matchen börjar. Så är det, det är inte komplicerat. Det jag inte gillar är att ni hittar en statistik och kommer hit och pratar om det som att det vore en sanning. Om det vore så enkelt hade mitt liv varit mycket enklare. Varje vecka betyder nya utmaningar och nya motståndare. Vi måste vara redo för dem alla. 

Om matchen mot Fulham kan fungera som en varning för spelarna:

– Ja, jag tror att det var det. Jag vet att spelarna inte gillade det (insatsen), det var inte så att de funderade vad jag pratade om när jag sa att det inte var bra. 

– Man kan förlora en match, men man måste lära av det. Detsamma gäller nu eftersom det kändes som en förlust.  Jag hade den känslan när jag lämnade arenan, men vi förlorade inte, vi fick en poäng. Det är bra, nu kör vi.

Om samspelet mellan Darwin Nunez och Mo Salah:

– Det är en bra duo. Två spelare som är fast beslutna om att göra mål, de vill hitta de avgörande ytorna. Det hjälper verkligen. Mo är inne i en väldigt bra period och Darwin anpassar sig bra. 

Om det är dags för Keita och Elliott att kliva fram nu på grund av skadeläget:

– Alla spelare måste ta nästa steg i sin utveckling. Det är normalt. Harvey spelade riktigt bra innan han blev skadad. Han har varit bra under försäsongen, han gjorde det bra mot Man City och nu senast. Måste han kliva fram? Ja, men det gäller alla spelare. 

– Fabio har sett bra ut men startade inte senast. Mille ser bra ut. Måste han kliva fram? Han har redan visat väldigt mycket. Hendo spelade bra som sexa. Med de spelare vi har finns fortfarande konkurrens om platserna. 

– Det handlar inte om att kliva fram i någons frånvaro, alla spelare måste vara den bästa versionen av sig själva hela tiden. 

Om Thiago:

– Thiago mår bra men skadan är inte bra. När är han tillbaka? Jag läste 4-6 sex veckor! Jag skulle föredra fyra. Vi får se. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer