Bild till nyheten ​Lånekollen: Drömmål i debuten
Leighton Clarkson fick bästa möjliga start på sin lånesejour i Aberdeen.

Skottland

Skotska Premier League

Bara timmar efter att ha genomfört en låneövergång till Aberdeen fick Leighton Clarkson göra sina första minuter för klubben när han byttes in, redan i 12:e minuten, mot St Mirren. Mittfältaren stod för en matchens lirare-prestation i 4-1-segern och toppade det hela med ett vackert mål.

Se målet 2:33 in i klippet nedan:

– Det känns fantastiskt. Jag var redo. Jag visste att jag skulle komma in någon gång under matchen, men självklart visste jag inte att det skulle bli så tidigt. Jag var redo och gick ut och njöt av det, sa Clarkson efter debuten.

– Målet var nog ett av de bästa jag har gjort. Jag kände direkt när bollen lämnade foten att det skulle bli mål. Det kändes riktigt bra.

England

Championship

I den engelska andraligan spelade Rhys Williams hela matchen för Blackpool som åkte på en 2-0-förlust mot Stoke City.

Tyler Morton debuterade för Blackburn i slutminuterna av 3-0-segern mot Swansea.

League One

I tredjeligan fortsatte Conor Bradleys fina start i Bolton. Ytterbacken spelade 81 minuter och assisterade det första målet i 3-0-segern mot Wycombe Wanderers.

League Two

Mittfältaren James Balagizi blev utsedd till matchens lirare i Crawley Towns 1-0-förlust mot Leyton Orient.

I samma division gjorde Adam Lewis ett sent inhopp för Newport County i en uddamålsförlust mot Walsall medan Vitezlsav Jaros blev sittandes på bänken när Stockport County förlorade med 2-1 mot Stevenage.

FA-cupen

Marcelo Pitaluga höll nollan för Macclesfield FC och hjälpte dem att ta sig vidare i de inledande rundorna av FA-cupen. Motståndare var Wythenshawe Town och slutresultatet skrevs till 2-0.

Övriga

I Portugal satt Owen Beck på bänken hela matchen när Famalicao inledde ligaspelet med en 2-0-förlust mot Estoril.

Jakub Ojrzynski spenderade även han hela matchen på bänken när hans polska Radomiak Radom besegrade Jagiellonia Bialystok med 2-1.

Källa: Liverpoolfc.com.