Lijnders: Fanns inte tid att fira

Bild till nyheten Lijnders: Fanns inte tid att fira
I ett utdrag ur Pep Lijnders kommande bok "Intensity: Inside Liverpool FC - Our Identity" skildras 24 minnesvärda timmar som innehöll en Champions League-seger mot Villarreal och nya kontrakt för tränarstaben.

I våras kom de glädjande nyheterna att Jürgen Klopp förlängt sitt kontrakt med klubben. Dessutom meddelades att tre stabmedlemmar, Pep Lijnders, Peter Krawietz och Vitor Matos, även de förlängt sin vistelse på Merseyside.

Beskedet kom dagen efter en 2-0-seger mot Villarreal på Anfield som Lijnders beskriver som lagets bästa prestation 2021/22 vid den tidpunkten.

Kontrollera genom att dominera

"Första matchen i Champions League-semifinalen blev den bästa match vi spelat så långt under säsongen. Det var inte den största vinsten, men vi var lugna och stabila hela tiden. Det visade att vi hade förstått uppgiften. Flytet och intensiteten var galet," skriver Lijnders.

"Det var en period på tre eller fyra minuter 13 minuter in i matchen som visade exakt detta. Det svåraste inom fotbollen är att göra ett bra lag se sämre ut än vad de faktiskt är. Vi undvek fasta situationer och hittade rätt spelare gång efter annan. Vi stoppade kontringar och hade spelare i straffområdet hela tiden. Jag skulle säga att det är att kontrollera en match genom att dominera."

"Hendos inlägg styrdes i mål i andra halvlek efter en löpning på kanten. Sedan spelade Mo fram Sadio till 2-0 två minuter senare. Anfield exploderade. Jag kunde knappt tänka när publiken sjöng 'Allez, Allez, Allez' efter Manés mål. Det var ljudet av kraft, rejäl kraft."

"Morgonen efter på AXA samlades Jonathan, Julian, Jürgen, Pete, Marc och Vitor på managerns kontor. Mike sa: 'Det här projektet har varit den mest otroliga upplevelsen i mitt liv. Tack för att ni har bidragit och spelat så viktiga roller.' Jag svarade genom att tacka för förtroendet."

"Mike fortsatte: '2015 stod jag utanför Stevies restaurang och sa att vi skulle ta över världen tillsammans. Jag säger inte att det har hänt, men vi är inte långt därifrån. I livet är den mest värdefulla valutan vår tid; vilka vi väljer att spendera den valutan med säger allt om oss som människor. Jag känner mig så priviligerad som kan spendera tiden med er och vår grupp.'"

Intensiv kontringspress

"Alla applåderade, skrev på och gick vidare. Marc och Mike (Jäggle) representerar mig så bra. Jag är så glad att ha dem vid min sida och att vi delar värderingar och ambitioner."

"Jag gick direkt ut på träningsplanen och förberedde. Arbetet fortsatte, vi behövde fortsätta att bygga vår framtid. Jag var inte i rätt sinnesstämning för att fira det nya kontraktet. Jag kände att det stod för mycket på spel. Jag kunde inte ta in det, vilket är trist men sant. Fortsätt framåt, vi ska aldrig nöja oss. Nästa match var 48 timmar bort. Vi skulle träna på att förhindra kontringar med en intensiv och koncentrerad kontringspress. Försvara för att skapa chanser."

Boken "Intensity: Inside Liverpool FC - Our Identity" släpps på torsdag.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer