Arsenal tränade med YNWA på högsta volym

Bild till nyheten Arsenal tränade med YNWA på högsta volym
Mikel Arteta tog till en speciell metod för att försöka förbereda sitt lag inför en match på Anfield förra säsongen.

Förra säsongen spelades en ny säsong av Amazon Primes "All or Nothing" in med fokus på Arsenal. Inför att serien ska släppas har Amazon publicerat ett intressant klipp där man får se hur Mikel Arteta jobbade för att sina spelare skulle vara förberedda på att hantera stämningen på Anfield inför matchen mot Liverpool i november.

Spanjoren såg till att högtalare placerades runt om träningsplanen och när träningen drog igång spelades "You'll Never Walk Alone". 

– Det finns ett ord som vi använder i Spanien när det gäller cykling, en cyklist kan se strålande ut men efter bara en kilometer säger det "boom" och så har han problem igen. Ordet är bajar, och jag upplevde det en gång på Anfield, säger Arteta.

– Matchen gick bra och helt plötsligt kunde jag bara se röda tröjor som swischade förbi. Jag tappade greppet om matchen och jag kunde inte studsa tillbaka. 

– Folk sa: "Vad gör han?" Jag kunde inte göra någonting, jag kunde inte hantera det känslomässigt eller fysiskt, det gick för snabbt. Jag hade den känslan endast en gång i min karriär och det var på Anfield.

Hur nytänkande idén än var gav den ingen vidare effekt. Matchen på Anfield slutade i en 4-0-seger för Liverpool och komiskt nog var det Arteta som verkligen väckte hemmapubliken när han ilsknade till rejält på Jürgen Klopp.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer