Knäböjer inte längre inför alla matcher

Bild till nyheten Knäböjer inte längre inför alla matcher
Rutinerna kring den antirasistiska gesten där spelarna går ned på knä inför avspark förändras i Premier League.

Sedan sommaren 2020 har spelarna i Premier League gått ned på knä sekunderna innan avspark för att - likt NFL-spelaren Colin Kaepernick, som var först med gesten 2016 - ta avstånd mot rasism.

Under den senaste tiden har en del ifrågasättande röster höjts och Crystal Palaces Wilfried Zaha är en som valt att inte längre gå ned på knä då han anser att det känns nedvärderande. Championship-klubben Swansea City meddelade förra veckan att de inte kommer att knäböja under den kommande säsongen då spelare menat att gesten inte har någon stor effekt, särskilt inte efter hur myndigheterna hanterade händelsen då Liverpools Rhys Williams, som var på lån i klubben, utsattes för rasism från åskådare.

Nu bekräftar Premier League att lagkaptenerna i klubbarna kommit överens om att inte längre knäböja inför samtliga matcher. Istället kommer gesten att genomföras i samband med ett antal specifika matcher, så som matcherna i den första och sista omgången, under No Room for Racism-kampanjen i oktober och november, Boxing Day-matcherna och finalerna i de inhemska cuperna.

"Vi har beslutat att välja ut ett antal särskilda stunder då vi knäböjer under säsongen för att visa att vi står samman mot all form av rasism. Genom detta fortsätter vi att visa solidaritet för ett gemensamt intresse. Vi förblir fast beslutna om att radera rasistiska orättvisor och lyfta fram ett inkluderande samhälle med respekt och jämlika möjligheter för samtliga," skriver lagkaptenerna i ett gemensamt pressmeddelande.

Källa: Thisisanfield.com.


12 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer