​– Behöver den här erfarenheten

Bild till nyheten ​– Behöver den här erfarenheten
Tyler Morton menar att låneövergången till Blackburn Rovers är nödvändig för att han ska ta nästa steg i sin utveckling.

Den unge mittfältaren Tyler Morton hade en genombrottssäsong ifjol där han tränade regelbundet med Jürgen Klopps lag och gjorde nio framträdanden. Härnäst väntar en säsong i Blackburn Rovers och en möjlighet att kämpa om regelbunden speltid i The Championship.

– Jag är väldigt taggad, det var inget svårt beslut för mig att komma hit. Så fort som en klubb av den här storleken är intresserad av en så känns det spännande, säger 19-åringen till Blackburns officiella hemsida.

– Jag ville verkligen att den här övergången skulle bli av. Jag är väldigt glad över att vara en Liverpoolspelare men jag behöver den här erfarenheten att få spela för en klubb som Rovers.

– Det är stort för mig att komma hit och jag ser fram emot att visa fansen, managern och mina lagkamrater vad jag går för. Jag hade älskat att få igång karriären och se var det tar mig.

Morton berättar att samtal med Harvey Elliott och Leighton Clarkson, som tidigare varit utlånade till just Blackburn, gjorde beslutet att ansluta till klubben till en självklarhet.

– När jag pratade med Harvey och Leighton så fick jag en väldigt positiv känsla av klubben och de fick mig att verkligen vilja komma hit.

– Jag har inte hört någonting annat än positiva saker om klubben. Jag vill följa i deras fotsteg, spela matcher, samla på mig erfarenhet och jobba hårt.

Kan Morton gå i Elliotts fotspår vore det ett mycket lyckat utfall för både Blackburn och Liverpool. Elliott gjorde succé under sin lånesejour med sju mål och elva assist på 43 matcher för att sedan återvända till The Reds och på allvar konkurrera om en startplats.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer