– Känns extra härligt att slå City

Bild till nyheten – Känns extra härligt att slå City
Fabinho menar att segern i Community Shield känns lite extra bra med tanke på den kvalitet som motståndarna Manchester City besitter.

Liverpool inledde säsongen 2022/23 på bästa möjliga sätt genom att vinna mot Manchester City med 3-1 på King Power Stadium och på så sätt ta hem den inhemska titel som truppen inte hade vunnit under Jürgen Klopps tid i klubben.

Att det var just Manchester City som besegrades gläder Fabinho.

– Det är alltid viktigt att vinna titlar. Att vinna mot City, jag ska inte ljuga, det känns lite härligare eftersom de är det bästa laget i England. Det känns riktigt bra att slå dem, säger mittfältaren.

– Det är det bästa sättet att starta säsongen på. Det var viktigt för oss eftersom det verkligen var en intensiv och fysiskt krävande match.

– Alla som spelade 90 minuter gjorde det för första gången den här säsongen, under försäsongen spelade vi inte 90 minuter. Det är bra för benen att bygga att få bygga vidare på formen inför starten av Premier League.

Rubrikernas man efter segern var nyförvärvet Darwin Nunez som kom in från bänken och hjälpte sitt lag till segern genom att vinna en straff och själv sätta dit 3-1-målet. 

– Han är inne i en anpassningsperiod, men vi ser att han blir bättre hela tiden, säger Fabinho om sin nya lagkamrat.

– I den första träningsmatchen kände han inte laget riktigt men nu har vi tränat i tre veckor vilket har gjort att han lärt sig mer om sättet vi spelar på.

– Vi lär oss fortfarande om hur han spelar. Vi vet att han är snabb och stark, en riktig 9:a som kommer vara inne i straffområdet. Det verkar som att bollen söker honom hela tiden och att han alltid kommer att få chanser att göra mål.

– Spelare vill alltid spela och är redo att komma in i nya lag och nya ligor, men man måste lära sig av spelarna som spelat länge för Liverpool. Därför blir det viktigt att han lär sig av Bobby och Diogo (Jota). Han har en väldigt fin relation med Bobby, de spenderar mycket tid tillsammans och jag tror att Bobby ger honom lite tips.

– Han är en spelare som, precis som Luis (Diaz), kan komma in i ett lag och göra mål direkt. Han kommer att skapa en hel del problem för motståndarna.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer