Rapport: Förlust mot Strasbourg

Bild till nyheten Rapport: Förlust mot Strasbourg
Ett ungt Liverpoollag straffades för flera misstag mot ett betydligt mer rutinerat Strasbourg och fick se sig besegrade med tre mål mot noll i träningsmatchen på Anfield.
SUMMERING:

Det unga Liverpoollaget, med åtta tonåringar i startelvan, hamnade i ett tidigt underläge på Anfield efter Strasbourgs första anfall. Isaac Mabaya tog på tok för lång tid på sig att försöka hantera en boll i defensivt straffområde vilket gav Adrien Thomasson chansen att kliva in framför, sno åt sig bollen och chippa den över Davies i målet.

Liverpool hade störst bollinnehav i inledningen av matchen och Fabio Carvalho, som ledde anfallslinjen från en central position, fick en halvchans efter en djupledspassning av Harvey Elliott men lyckades inte få skottet på mål från snäv vinkel.

14 minuter in i matchen kom ett nytt misstag från en rödklädd försvarsspelare som resulterade i ett baklängesmål. Vänsterbacken Luke Chambers slog en slarvig passning in i eget straffområde som nådde Strasbourgs Habib Diallo, anfallaren vek in och utökade sitt lags ledning med ett skruvat skott i bortre.

I den 21:a minuten tvingades Davies återigen plocka en boll ur nätmaskorna. En vunnen duell på mitten resulterade i ett anfall tre mot tre för Strasbourg som via Senaya hittade fram till Thomasson som säkert placerade in sitt andra mål i matchen.

Strasbourg hade aldrig något extremt tryck mot Liverpools mål men de var mycket effektiva när det kom till att ta vara på de misstag som hemmalaget gjorde.

Matchbilden var sådan att The Reds hade mycket boll men när de väl tog sig fram till offensiv tredjedel stoppades de gång efter annan upp av gästernas fembackslinje. Fabio Carvalho var dock en ljuspunkt och den som såg ut att kunna få saker att hända offensivt.

^
Carvalho stack ut i en annars svag halvlek från Liverpools sida.

I slutminuterna av halvleken tvingade Stefan Bajcetic, genom en välslagen frispark, fram en fin räddning av Matz Sels.

I paus gjorde Jürgen Klopp ett byte: Nat Phillips ersatte Mabaya. Phillips klev in centralt i backlinjen medan Joe Gomez klev ut på högerbacksplatsen.

Efter tio relativt händelsefattiga minuter i andra halvlek, gjorde Klopp fler byten: Bobby Clark och Sepp van den Berg kom in istället för Bajcetic och Konate. Den sistnämnde fick en smäll mot knät några minuter tidigare och haltade av planen.

Precis som i första halvlek hade Liverpool mycket boll på offensiv planhalva utan att hitta fram till några egentliga målchanser.

I den 64:e minuten fick Carvalho ett fint skottläge efter en hörna från höger, skottet passerade dock högt över ribban. Strax därefter testade Morton ett skott utifrån och tvingade Sels till räddning, Frauendorf högg på returen men målvakten fick tillslut tag på bollen.

Liverpool jobbade hårt för att hitta ett reduceringsmål men fick inte tillräcklig fart i anfallsspelet. Med kvarten kvar ersatte Mateusz Musialowski yttern Melkamu Frauendorf. Den unge polacken bidrog omedelbart med fart och en direkthet när han på ett vackert vis dribblade sig fram efter vänsterkanten, tyvärr blev inspelet mot Elliott inte helt lyckat.

Om Carvalho var pådrivaren för The Reds offensiv i den första halvleken var det Elliott som från sin högerytterposition var piggast efter paus. 19-åringen manade på både publik och lagkamrater och bidrog med energi i jakten på ett första mål.


Elliott var lagets piggaste anfallsspelare efter paus.

Med fem minuter kvar att spela var James Milner nära att spräcka målnollan när han tog emot ett instick signerat Elliott och avlossade ett skott som Sels precis lyckades hålla på rätt sida mållinjen för Strasbourgs del.

Även om Liverpool var klart bättre i andra halvlek kunde de inte bryta ned Strasbourgs försvar och fick därmed se sig besegrade med tre mål mot noll.

MATCHFAKTA:

Träningsmatch

Liverpool - Strasbourg 0-3 (0-3)

Målen: 0-1: (4) Thomasson (Senaya), 0-2: (14) Diallo, 0-3: (21) Thomasson (Senaya)

Skott: 15-7

Skott på mål: 6-5

Bollinnehav: 62%-38%

Passningar: 638-411

Passningsprecision: 89%-77%

Fouls: 10-5

Gula kort: 0-0

Offsides: 5-2

Hörnor: 7-2

SKRIBENTENS SPELARBETYG:

Davies 2, Mabaya 2 (ut 45), Konate 2,5 (ut 56), Gomez 2,5, Chambers 1,5, Milner 3, Bajcetic 3 (ut 56), Morton 2,5, Frauendorf 2 (ut 75), Elliott 3, Carvalho 3, Phillips 2,5 (in 45), Van den Berg - (in 56), Clark - (in 56), Musialowski - (in 75)

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer