​Medias reaktion: En dag att minnas för Nunez

Bild till nyheten ​Medias reaktion: En dag att minnas för Nunez
Darwin Nunez var rubrikernas man efter debutmålet i Liverpools 3-1-seger mot Manchester City.
Neil Jones, Goal:

"Var annars kan man börja?" Vilken debut av Darwin Nunez."

"Vilken ovation han möttes av och vilken hjälte han ser ut att bli för Liverpools supportrar. Han kom in, visade framfötterna direkt och fick sin belöning på övertid. Ett första mål som röd, men definitivt inte det sista."

Richard Jolly, Independent:

"Jürgen Klopp må ha försökt undvika en omedelbar jämförelse mellan de två stora anfallsvärvningarna. Han fördröjde Darwin Nunez debut, höll honom tillbaka medan Erling Haaland startade för Manchester City. Men uruguayanen summerade sin debut som målskytt efter ett explosivt inhopp som slutade i Community Shield-seger."

"Tre mål innebar en tredje titel 2022 och även om FA-cupen, Ligacupen och Community Shield inte är den mest prestigefyllda av tripplar så förbättrade Klopp sin statistik för vinster mot Pep Guardiola till 11 och ett mer intensivt Liverpool ser ut att vara det mer redo laget för den säsong som väntar."

"Det var minst sagt en helt okej start."

"Hans 40 minuter triumferade Haalands 90 svala minuter som blev ännu värre med en jättemiss på övertid. Han träffade ribban, men då målet var öppet, var hans 16:e touch i matchen den sämsta."

James Tucker, Telegraph:

"En dag att glömma för Erling Haaland och Manchester City men en dag att minnas för Liverpool och deras storvärvning till anfallare i form av Darwin Nunez."

"Han byttes in i 58:e minuten och stod för ett piggt inhopp. Efter att ha stoppats av Ederson tidigare i matchen gick det inte att gå miste om glädjen, hos honom, lagkamraterna och supportrarna, när urugayanen öppnade målkontot."

Jamie Jackson, The Guardian:

"I aptitretaren till den nya säsongen slutade Liverpool som det gladaste laget. Jürgen Klopps lag framstår redan som ett lag som är redo för en fight."

"Manchester City gör det inte."

"Pep Guardiola kanske inte bryr sig om att förlora Community Shield men är eventuellt orolig över hur anonym Erling Haaland var i matchen."

Joe Bernstein, Daily Mail:

"Liverpool blev säsongens första vinnare när de lyfte Community Shield-trofén och rekordvärvningen Darwin Nunez gjorde ett första mål på engelsk mark medan Manchester Citys nya guldklimp, Erling Haaland, kammade noll, han misslyckades till och med att näta från fyra meter."

"Jürgen Klopp, som nu fullbordat kollektionen av inhemska titlar, såg sitt lag dominera och leda i halvtid efter ett superbt mål av Trent Alexander-Arnold."

"Det var en tredje titel under 2022 för Liverpool men den kvalitet som de båda lagen visade upp här underströk det faktum att det kommer att vara nästintill omöjligt för någon att komma ikapp dem. Vi går mot ett nytt episkt titelrace mellan de två rivalerna."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer