​– Gillade vad jag såg hela matchen

Bild till nyheten ​– Gillade vad jag såg hela matchen
Jürgen Klopp var mycket nöjd över den nivå Liverpool nådde upp till i Community Shield-segern mot Manchester City.

Jürgen Klopp har nu vunnit alla titlar som är möjliga att vinna som Liverpoolmanager, detta efter att The Reds slagit Manchester City med 3-1 och lagt vantarna på Community Shield-trofén.

Detta hade managern att säga efter matchen:

Om Darwin Nunez:

– Han var bra, riktigt bra. Det är uppenbart att det kommer att bli bättre med tiden. Inget av lagen idag var 100 procent vad gäller det fysiska, men i de första träningsmatcherna var vi inte i närheten av den fysiska nivå vi har idag.

– När han kom in i sina första matcher slog vi varje boll på honom för att jaga och efter tredje passningen var han helst slut och alla dömde ut honom för hans första touch också sådant. Det är bara på skämt, men vi måste leva med det, han kommer att hantera det briljant. Jag gillade det jag såg av honom idag.

– En av de bästa sakerna med dagens match var hur inhopparna presterade. Det var fantastiskt. Alla som kom in bidrog omedelbart. Det är ett bra tecken. Vi gjorde en bra match, vi inledde bra innan City tog över lite. Sedan hade vi bollinnehavet vilket innebar att City fick löpa mycket och vi kunde avsluta matchen med fina mål.

Om nyförvärven:

– Det är det jobb de måste göra (som de gjorde idag), men det är inte optimalt efter fyra veckors försäsong, det är någonting som tar längre tid. Det här laget omfamnar alla som kommer in och då går det snabbare. Vi spelade riktigt bra fotboll och utnyttjade rätt ytor samtidigt som vi höll City borta från vårt mål.

– Så fort de får mer kontroll måste vi jobba hårdare så det är någonting man vill undvika. Det fanns upp- och nedgångar i matchen men båda lagen jobbade riktigt hårt och vi kunde avgöra i slutminuterna. Härligt.

Om avslutningen av matchen:

– Jag gillade hela matchen. Vi är så tidigt in på säsongen så jag gillar de problemen vi hade, särskilt när vi vann. Jag gillar problemen eftersom det är någonting man kan jobba på. Jag vet att vi har jobb att göra. Jag sa det tidigare, vi har förlängt vår försäsong ytterligare två veckor. Det finns ingen annan möjlighet.

– Vi kan inte bara återvända till den normala rytmen och spela matcher under helgerna som vi inte är redo för. Därefter, om tre eller fyra veckor, har vi tre matcher i veckan.

– Vi möter tuffaste möjliga motstånd. De blir inte sämre, de blir bättre hela tiden, det är bara att titta på deras trupp och de spelare de bytte in.

– Jag gillar även hur våra inhoppare presterade. Jag älskade att se Harvey. Millie, jag vet inte vilken nivå han kan nå i år om jag ska vara ärlig, det ser riktigt lovande ut. Curt och Naby... wow, när Naby kom in. Det känns bra och grabbarna som inte spelade idag är också i bra form.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer