​Rapport: Silverskölden till The Reds!

Bild till nyheten ​Rapport: Silverskölden till The Reds!
Liverpool och Manchester City bjöd på en underhållande tillställning på King Power Stadium. Efter en mycket jämn match var det dock The Reds som tog hem Community Shield-titeln efter sena mål av Mohamed Salah och Darwin Nunez!

Liverpool var pigga under de första minuterna av matchen och skapade ett par halvchanser. Mohamed Salah hotade i djupled efter sin högerkant och kom tidigt förbi Cancelo och avslutade, men skottet gick strax utanför.

Manchester City höjde sig snabbt vilket gjorde att den inledande kvarten blev jämn....

I den 21:a minuten slog Trent Alexander-Arnold till med ett ledningsmål för Liverpool! Thiago bytte sida till Salah som hittade fram till högerbacken strax utanför straffområdet som i sin tur avlossade ett skott som susade förbi Ederson.

1-0:

Den första halvtimmen var en mycket underhållande sådan där de båda lagen verkligen visade kvalitet och varför det var just dem som utmanade om ligatiteln förra säsongen. Det svängde fram och tillbaka men de där solklara chanserna dök inte upp för något av lagen.

Efter 34 minuters spel fick Erling Haaland en dubbelchans där han först kom till skott efter en omställning, men Adrián klarade att stå emot. Strax därefter kom ett inlägg från vänster där den norske anfallaren kastade sig fram i ett volleyförsök, dock utan någon vidare framgång.

Liverpool tappade flytet i anfallsspelet mot slutet av halvleken och lyckades inte riktigt komma ur Manchester Citys presspel. Allt för ofta förlorade de bollen efter längre passningsförsök av Adrián vilket innebär att de ljusblåa kom i anfallsvåg efter anfallsvåg, men den röda defensiven visade prov på fin motståndskraft halvleken ut.

Alexander-Arnolds mål var det som skiljde lagen åt när de gick ut för pausvila.

Manchester City inledde andra halvlek med en att skapa en jättechans för Riayd Mahrez, men Adrián stod emot även den gången.

Trots den tidiga City-chansen hade Liverpool en klart bättre inledning av andra halvlek än slut på den första eftersom de under längre perioder lyckades etablera ett bollinnehav på offensiv planhalva och hota in bakom Citys backlinje med framförallt Luis Diaz och Salah.

I den 59:e minuten ersattes Roberto Firmino av Darwin Nunez som därmed fick göra sitt första framträdande i tävlingssammanhang för The Reds.

Några minuter efter sitt intåg fick Nunez en superchans efter att ha spelats loss av Jordan Henderson. Anfallaren lyckades dock inte riktigt med sitt försök att chippa bollen över en utrusande Ederson.

Manchester City hittade fram till en kvittering i den 70:e minuten. Adrián släppte en retur på ett volleyskott av Phil Foden vilket gav Julian Alvarez chansen att sätta 1-1 i öppen kasse. Linjemannen höjde först sin flagga men en VAR-check visade att det inte var tal om någon offside.

1-1:

Direkt efter Citys kvittering gjorde Jürgen Klopp två byten där James Milner och Harvey Elliott ersatte Alexander-Arnold och Henderson.

Med tio minuter kvar att spela ropade Liverpool och framförallt Nunez på straffspark efter att anfallaren nickat bollen på Ruben Dias hand i straffområdet. Det kom dock ingen signal från Pawson, men efter samtal med VAR-rummet gick han ut för att titta på situationen på skärmen vid sidan av planen och pekade därefter på straffpunkten.

Salah klev fram från elva meter och skickade Liverpool upp i ledningen!

2-1:

Inför de avslutande minuterna gjorde Klopp ytterligare ett byte där Naby Keita klev in på planen istället för Thiago. I matchens sista ordinarie minut fick Diaz lämna plats för Fabio Carvalho.

Manchester City lyckades inte återhämta sig efter bakslaget att ha hamnat i ett sådant sent underläge och på övertid satte Nunez spiken i kistan med ett 3-1-mål! Inhoppande Carvalho vann boll, väggspelade sig fram, hittade ut till Robertson som nickade in till Nunez vars avslut från nära håll gick i nät

3-1:

I matchens absolut sista minut fick Haaland ett jätteläge att sätta dit en reducering efter att Adrián släppt en retur, men norrmannen träffade ribban trots att han fick avsluta ostört från nära håll. De rödklädda spelarna kunde några sekunder senare fira Community Shield-titeln när Pawson höjde armarna i skyn och blåste av matchen.

Community Shield

Liverpool - Manchester City 3-1 (1-0)

Målen: 1-0: (21) Alexander-Arnold (Salah), 1-1: (70) Alvarez), 2-1: (83) Salah, 3-1: (90+4) Nunez (Robertson)

Domare: Craig Pawson

Skott: 15-14

Skott på mål: 4-8

Bollinnehav: 42%-58%

Passningar: 396-538

Passningsprocent: 81%-84%