​– Ska göra allt för att vinna

Bild till nyheten ​– Ska göra allt för att vinna
Att ta hem Community Shield-bucklan för första gången är en stor motivationsfaktor, menar Jordan Henderson.

Liverpool inleder tävlingssäsongen med en match mot Manchester City där Community Shields silversköld står på spel. Det är den enda trofén som laget inte vunnit under Jürgen Klopps tid i klubben.

– Det är en chans att ta hem en trofé och vi har inte vunnit den tidigare, säger lagkapten Jordan Henderson till Liverpoolfc.com.

– Självklart vill vi vinna matchen och ta hem den trofén. Vi ska göra allt vi kan för att lyckas och förhoppningsvis kan det vara ett bra avstamp in i Premier League-säsongen som drar igång nästa helg.

Att Liverpool och Manchester City gör upp om titlar är inget nytt. Förra året skiljde endast en poäng mellan lagen när de 38 Premier League-omgångarna var spelade och i FA-cupens semifinal drog The Reds det längsta strået.

Henderson ser fram emot att laget ska få testa sig mot Pep Guardiolas manskap på nytt.

– Det kommer att bli en intressant match, helt klart. Jag är säker på att alla ser fram emot den. Vi har haft ett ganska långt uppehåll så spelare och fans ser nog fram emot matchen, säger han.

– Vi är i bra form så förhoppningsvis kan vi få med oss det resultat vi önskar mot City på lördag. Vi har verkligen pushat varandra under de senaste åren och nått fantastiska nivåer, men när jag tänker på det har de slagit oss några fler gånger än vi önskat.

– Men för oss gäller det att fokusera på det vi kan kontrollera och det är våra insatser, våra resultat. Förhoppningsvis kan vi ha en bra säsong igen.

Lagkaptenen, som förbereder sig för sin tolfte säsong som röd, är mer än nöjd med den sammanhållning som finns i truppen inför säsongen där de hoppas utmana på alla fronter likt ifjol.

– Vi har haft ett starkt band till varandra i flera år nu men det är såklart så att ju längre man håller ihop desto starkare blir det.

– De tuffa perioderna man går igenom, de bra och speciella stunderna, man blir som bröder. Grabbarna som har kommit in har hittat rätt direkt vilket är normalt med tanke på det omklädningsrum vi har skapat här. Vi står varandra nära och förhoppningsvis kan vi omsätta det i prestationer ute på planen.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer