Senaste nytt inför Man City

Bild till nyheten Senaste nytt inför Man City
Jürgen Klopp har hållit sin presskonferens inför säsongens första tävlingsmatch som spelas mot Manchester City på lördag. Här kan du se presskonferensen i sin helhet samt ta del av en textad sammanfattning.
Jürgen Klopp om skadeläget:

– Alisson tränade idag mer intensivt än igår och kommer definitivt vara redo för Fulham, men inte till helgen.

– Diogo är inte redo, det kommer att dröja ett tag tyvärr. Det är allt.

Om hur stor vikt han lägger vid matchen:

– Den är väldigt viktig. Vi har spelat den här finalen några gånger och det vore fint om vi kunde vinna den, det är den inhemska tävlingen vi inte har vunnit så självklart ska vi försöka att vinna.

Om damernas EM:

– Jag måste säga att jag älskar fotbollen, det har varit strålande kvalitet under turneringen. Jag har sett två matcher med England, tre med Tyskland. Det kommer nog bli en riktigt bra final. Ni kan ju tänka er, även om jag älskar England, så är mitt hjärta på Tysklands sida denna gång.

– Ett utsålt Wembley, engelsk publik, det kommer bli en enorm utmaning för Tyskland. Men det allra viktigaste tycker jag är att lyfta fram hur damfotbollen visat upp sig från sin bästa sida. Det har exploderat under de senaste åren och är nu på en otroligt hög nivå taktiskt, tekniskt, fysiskt. Jag älskar att se det. Jag vill gratta alla lag som varit en del av denna turnering. 

Om besvikelsen att falla på målsnöret i Premier League och Champions League:

– Det tog mig en dag, sedan hade vi paraden i Liverpool och jag mådde bra igen. Vi visste att vi kom nära, att vi hade otur i vissa stunder. En poäng mer räcker efter 38 omgångar. Vi accepterar det. Det tog inte lång tid att komma över. 

– Min slutsats av förra säsongen är att vi spelade väldigt bra fotboll väldigt ofta. Vi var välförtjänta vinnare i de matcher vi vann, vi kämpade hårt och det är vad vi kommer att behöva göra igen.

– Självklart ser laget lite annorlunda ut nu när Sadio lämnat efter att ha haft en startplats i sex år. Men vi kan inte hålla ihop för alltid, man måste göra förändringar. När Sadio berättade att han ville söka sig efter en ny utmaning så accepterade vi det, han kom väldigt tidigt till oss och sa det. Vi hade tid att förbereda oss. 

– Nu måste vi hitta samman igen. Det kommer att bli intressant. Det som är bra är att vi inte behöver tänka så långt framåt, vi behöver bara fokusera på den match som väntar till helgen. Det är lite tidigt, jag gillar tävlingen men jag hade önskat att den spelades ett annat datum. Vi hade en längre säsong än de andra lagen och får nu en kortare försäsong. 

– Men vi måste hitta en lösning. Säsongen börjar om två dagar och jag ser verkligen fram emot det.

Mer om vikten av Community Shield:

– Det är en viktig match men vi måste samtidigt förbereda oss för en hel säsong. Vi spelade mot Salzburg igår, dagen innan tränade vi två pass. Vi kan inte glömma att en säsong väntar efter den kommande matchen.

– Vi behöver förlänga försäsongen in i säsongen. Vi spelar mot City på lördag och sedan en träningsmatch på söndag mot Strasbourg. Sedan möter vi Fulham och därefter ännu en träningsmatch så att vi kan förlänga försäsongen. 

– Det är någonting vi måste göra eftersom från mitten av augusti spelar vi var tredje dag igen. Vi försöker göra rätt saker men det är alltid en utmaning med det här spelschemat. 

– Om vi vinner matchen får tävlingen en stor betydelse, om vi förlorar blir den mindre viktig.

Om att få mycket tid på träningsplanen under sommaren:

– Det är viktigt för alla spelare. Man måste vänja sig vid varandra igen, men vi kan bygga vidare på mönster vi byggt upp tidigare. 

– Vi har fått in en del nya spelare som Darwin och Fabio och att de får komma in i laget är viktigt. Jag har sagt det förr att den här sporten endast fungerar om man får tid på träningsplanen. Man kan inte bara spela matcher varje dag. 

– Den enda egentliga chansen vi får till träning är försäsongen och det är därför vi älskar den. Det innebär att vi ibland spelar träningsmatcher efter högintensiv träning vilket kan göra det svårt att prestera på toppnivå.

Om Fabio Carvalho:

– Han var trött igår, han är en teknisk, väldigt kreativ spelare och vi kommer att ha väldigt roligt tillsammans. Igår spelade han OK men han kan spela mycket bättre, men det är helt normalt. Jag är väldigt nöjd med honom.

– Han är en ung man som är öppen för att lära sig nya saker. Han är ett väldigt bra tillskott för oss.

Om Roberto Firmino:

– Han är enormt viktig för oss. Bobby är en stor del av hjärtat och själen i det här laget. Att vi spelat som vi gjort under de senaste åren har varit möjligt tack vare Bobby. Jag är väldigt nöjd över det faktum att han kunnat träna i princip hela tiden under försäsongen så här långt. Han ser riktigt bra ut. Han är ovärderlig för oss.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer