Rykte: Firmino närmar sig Juventus

Bild till nyheten Rykte: Firmino närmar sig Juventus
Efter att Sadio Mané redan lämnat Liverpool i sommar ser det nu ut som att ytterligare en ur den fronttrio som Klopp litat på genom åren är på väg bort. Enligt Corriere dello Sport är Roberto Firmino nära en övergång till Juventus.

Precis som i fallet för både Sadio Mané och Mohamed Salah satt Roberto Firmino inför sommaren på ett utgående kontrakt till 2023. 

I fallet med Sadio Mané betydde det att klubben sålde till Bayern München medan man gav Mohamed Salah en rejäl löneökning och ett nytt kontrakt. 

I skymundan har Roberto Firminos situation aldrig riktigt diskuterats lika högljutt och som en blixt från klar himmel kommer nu nyheterna från Italien att brassestjärnan ser ut att lämna Merseyside i sommar. 

Firmino anslöt från Hoffenheim redan under sommaren 2015 när Brendan Rodgers ledde Liverpool men har under hela Klopp-eran kanske varit symbolspelaren för det Liverpool som gått och vunnit varenda titel man kunnat vinna. 

Corriere dello Sport rapporterar att Juventus har lagt ett bud på £19 miljoner och att detta ska vara nära att accepteras av Liverpool. De ska också vara långt gångna i de personliga villkoren kring en övergång. Pedro Almeida, som är lite av en light-version av Fabrizio Romano, rapporterar liknande uppgifter.

Turinklubben har nyss sålt Paolo Dybala till Roma vilket därmed öppnar upp en plats i anfallet för "Bobby". 

Med köpen av Luis Diaz och Darwin Nunez var det uppenbart att speltiden skulle minska för Firmino, som fyller 31 i höst, och med tanke på VM-slutspelet i vinter kan en övergång också förbättra hans chanser att ta en plats i den brasilianska truppen. 

I en intervju me Sky Sports sa Klopp för några dagar sedan att man "värvat klart" men samtidigt att man däremot såklart se över situationen om man tvingas sälja någon eller ifall skador ställer till det. Frågan är om Liverpool är beredda att sälja Firmino utan att bredda truppen ytterligare. 


21 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer