​– Har aldrig sett något liknande

Bild till nyheten ​– Har aldrig sett något liknande
Jürgen Klopp menar att den sammanhållning som finns i den röda truppen är någonting han aldrig tidigare upplevt inom fotbollen.

Managern är nöjd med det arbete som än så länge genomförts på träningsplanerna i Österrike inför den kommande säsongen.

Efter söndagens stenhårda löppass på morgonen fick spelartruppen tid för återhämtning och lättsammare aktiviteter för teambuilding. Eftermiddagen spenderades vid en sjö i Zell am See och senare under kvällen tog sig truppen till en restaurang i bergen där den traditionella karaokekvällen hölls med uppträdanden från nytillskotten.

– Jag är väldigt nöjd så här långt, på alla fronter, både på och utanför planen, säger Klopp till Liverpoolfc.com.

– Det är exakt vad vi önskade efter en intensiv period i Asien, som också var bra men annorlunda. Sedan hade vi några dagar på AXA innan vi åkte hit. Det finns ingenting att klaga på så här långt.

– Vi försöker förbättra två saker medan vi är här och vi utgår från en ganska hög nivå måste jag säga. Det är sättet vi spelar på, det jobbar vi på. Det finns mycket att förbättra. Resultatmässigt är det galet om man tänker att vi ska ta 105 eller 110 poäng eller så. Nej, det handlar om hur vi reagerar i specifika lägen. Hur vi kan agera på ett mer naturligt sätt för att därifrån förbättra vårt beslutsfattande i de avgörande lägena.

– Vi gjorde många mål (förra säsongen) men det fanns många situationer där vi med lite bättre översikt och mindre stress kunde ha använt vår struktur på ett bättre sätt.

– Sedan jobbar vi såklart med vårt försvarsspel. Jag kan inte minnas en bra match där vi inte hade ett fantastiskt presspel. Ibland är det inte så uppenbart eftersom vi har stort bollinnehav, men när vi är på topp i presspelet spelar vi riktigt bra fotboll.

– Utanför planen, det är inte så att vi värvade 20 nya spelare, men vi har tre nya grabbar. Vi har unga spelare i truppen också och alla grupper kan komma varandra närmare över tid, det försöker vi jobba på också. Det har fungerat väldigt bra så här långt.

Unik sammanhållning

Även om Klopp nämner att alla grupper kan bli ännu mer tight sammanhållna över tid erkänner han att den stämning som finns i truppen ger honom en bra känsla inför säsongen som stundar.

– Ja, 100 procent. Det finns olika saker som de utifrån skulle kunna tänka om oss. Vi har varit tillsammans ett bra tag nu. Människor fungerar så och vi skulle kunna ta saker för givet. Det är som ett långt äktenskap, om fjärilarna i magen inte finns kvar så kanske man tar saker för givet. Vi vill se till att det inte händer.

– Det är bara att titta på hur grabbarna är när de umgås, det är en speciell grupp. De nya grabbarna välkomnas med värme. Om ni frågar dem och de säger att mottagandet överträffat deras förväntningar skulle det vara helt sant eftersom jag aldrig sett någonting liknande och då har jag varit med ett tag.

– Det är väldigt speciellt och ja, det ger en självförtroende. Alla andra klubbar kommer vilja bli bättre så det kommer inte att bli lätt, inte alls. Det kommer bli tuffare. Därför måste vi se till att vi är ett speciellt lag, ett lag som inget annat lag vill möta. Vi måste jobba för varandra och känna sammanhållning och allt sådant. Jag tycker det är värt att försöka och det är precis det vi gör.

Managern är lyrisk när han pratar om karaokekvällen.

– Jag är ingen sociala medier-kille, enligt mig av fem miljoner bra anledningar. Men det var en kväll där varje sekund borde ha fångats på film. Hade vi visat det för världen hade reaktionen varit: "Va?! Hur är det möjligt?" Det var helt spontant, inte alls planerat.

– Det var en lång dag precis som vanligt. Jag har upplevt det både som spelare och manager och rätt ofta blir man trött ganska snabbt. Vi åt bra mat, som vi alltid gör. Sedan fick vi idén: "Varför gör vi det inte här?" Det såg bra ut så vi gav det ett försök.

– Bandet som spelade den kvällen möjliggjorde det för oss ur ett tekniskt perspektiv. Fint namn - Son of Kurt. Det var riktigt bra, de gjorde det möjligt för oss och därefter var det helt fantastiskt.

– Det var en kväll full av pinsamheter. Folk klev upp där och behövde gå igenom ett helvete med mikrofonen, sjunga en låt fast man inte kan sjunga eller kan texten. Det var faktiskt några fantastiska framträdanden. Tiden flög fram. Vi hade ett möte igår och jag sa till grabbarna att jag aldrig sett någonting liknande. Det är sant. Det är den här grunden vi måste bygga från. Hur den här gruppen fungerar är väldigt speciellt. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer