– Går inte att beskriva hur tufft det är

Bild till nyheten – Går inte att beskriva hur tufft det är
Kostas Tsimikas har svårt att sätta ord på hur intensivt träningslägret i Österrike är.

Träningslägret i Österrike är i full gång och för de röda spelarna innebär det dagar fyllda av dubbla träningspass med fokus på att lägga grunden för den långa och slitsamma säsong som väntar.

Under söndagen stod löpning på schemat. Efter det krävande passet tog sig Kostas Tsimikas tiden att försöka förklara hur tuff träningen är.

– Om du aldrig har varit med på den här försäsongen så går det inte att förstå hur tufft det är, det går nog inte riktigt att beskriva, sa greken till Liverpoolfc.com.

– Det som är bra är att man efteråt är redo för de fysiska utmaningar som väntar. Det är precis vad vi behöver. Vi har en väldigt tuff säsong framför oss och vi måste vara redo till 100 procent.

– Det är väldigt tufft, som alltid. Det är en tävlingsinriktad grupp, alla jobbar stenhårt. Vi sätter våra mål och precis som förra året vill vi gå för allt och det är därför vi jobbar så hårt nu. Det känns som att alla är redo för de utmaningar som väntar, vi ser verkligen fram emot det.

Slappnar av med UNO

När spelarna har ledig tid fortsätter tävlingarna, om än i form av lättsammare aktiviteter så som kortspelet UNO.

– Jag har bara spelat en gång och kom sist! Enligt mig är det Lucio (Luis Diaz) eller Thiago som är bäst. De är professionella UNO-spelare, säger Tsimikas.

– Vi tävlar i allt vi gör, alla vill vinna hela tiden, men i slutändan har vi alla ett leenden på läpparna vilket är det allra viktigaste.

– Vi har inte spelat pingis än. Just nu är det UNO som gäller men det blir nog pingis framöver, vi hade en turnering förra året och alla är nog sugna på att slå Mo eftersom han är bäst.

– Aktiviteterna är väldigt viktiga eftersom vi spelare kommer närmare varandra. Vi blir som en familj och kämpar för varandra. Det är viktigt. Vi bryr oss om varandra och vill att alla ska vara på bästa möjliga humör. Det är en av anledningarna till att vi gjorde det så bra förra säsongen. Förhoppningsvis kan vi uppnå ännu mer nästa säsong.

– Jag har en bra relation med alla spelare men jag sitter ofta med de latinamerikanska spelarna: Thiago eller Adrián. Och Mo såklart, eller Joel. Vi har kul tillsammans. Alla i laget kan hänga med varandra och prata om vad som helst.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer