Thiago: lärare och elev

Bild till nyheten Thiago: lärare och elev
Med sin mångåriga erfarenhet av toppfotbollen hjälper Thiago de yngre förmågorna i den röda truppen samtidigt som han själv fortfarande jagar nya lärdomar.

Thiago är efter sina år i FC Barcelona och Bayern München en av de mest erfarna spelarna i Liverpool. I en intervju med Liverpoolfc.com berättar mittfältaren om hur han försöker stötta nyförvärv som Darwin Nunez.

– Man lär känna de nya spelarna som kommer in i laget, man vill se till att de trivs i laget och är glada så att de kan bygga självförtroende. 

– Jag tror att han (Nunez) tog sitt första steg i anpassningen när han gjorde sina fyra mål, det är viktigt för honom och för laget. 

– Det fanns en tid då jag var en ung kille i ett lag och fick hjälp av andra. Man använder den erfarenhet man har för att hjälpa de unga spelarna. Tack vare språket så försöker jag att hjälpa honom så mycket jag kan så att han blir en del av träningarna och laget.


Thiago och ett av nytillskotten i den röda truppen, Fabio Carvalho

31-åringen må ha mycket kunskap att dela med sig av, men han är fortfarande lika inställd på att utveckla sitt eget spel inför sin tredje säsong på Anfield. I slutet av förra säsongen skämtade han att Jürgen Klopp hade lärt honom att springa.

– Det är mer än ren löpning, det handlar om att löpa rätt, med hög intensitet och att ta rusher i rätt lägen. Om man blir bättre på det så hjälper man laget på ett bättre sätt. Man växer som spelare, säger Thiago.

– De här två åren under managern har varit viktiga för mig och jag tror att det kommer att bli ännu bättre denna säsong.

– Det var skönt att vara här från starten av försäsongen. Vi reste till Asien där vi kände värmen från supportrarna. Nu inleder vi den tunga delen av försäsongen. Vi löper mer och spelar mer intensivt. Det känns väldigt bra så här långt.

– Det är viktigt att se till att man är i så bra form som möjligt. Det gäller både individuellt och när det kommer till lagets fotbollsmässiga ideér. 

Efter den 63 matcher långa fjolårssäsongen som slutade med två inhemska cuptitlar är spanjoren redo för en ny säsong som förhoppningsvis innebär fler framgångar.

– Jag tänker alltid på lagets mål, vi ska försöka att vinna så många titlar vi kan, försöka vinna så många matcher vi kan och göra det så bra som möjligt, avslutar Thiago.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer