​Rapport: Fyra mål av Nunez!

Bild till nyheten ​Rapport: Fyra mål av Nunez!
Liverpool körde över RB Leipzig med 5-0 och hela fyra av målen gjordes av nyförvärvet Darwin Nunez!

Liverpool var pigga från start och hittade nätet redan efter åtta minuters spel genom Mohamed Salah. Anfallaren vann bollen strax utanför offensivt straffområde, väggspelade med Roberto Firmino och placerade säkert in matchens första mål.

Salah var på spelhumör och bara några minuter efter sitt mål var han nära att näta igen när han löpte sig loss efter sin högerkant, men avslutet från snäv vinkel räddades tämligen enkelt av Gulacsi i Leipzigs mål.

De inledande 20 minuterna var jämna sett till bollinnehavet men The Reds var något skarpare och hotade mer än tyskarna i sina anfall. Luis Diaz var löpvillig i djupled men bollarna som slogs var något för långa hela tiden.

Den andra halvan av den första halvleken var relativt händelselös vad gäller målchanser då de båda lagen hade svårigheter att bryta ned respektive lags försvar. Leipzig hotade med en kontring och ett skott från distans men det blev aldrig mer än ett par halvchanser.

I halvlekens sista minut ledde ett misstag av Ibrahima Konate till en jättechans för Leipzig men Adrián var snabbt nere och räddade Nkunkus avslut, något som innebar att de röda gick in till pausvila i ledning.

Inför den andra halvleken valde Klopp att göra fyra byten: Matip, Tsimikas, Henderson och Nunez ersatte Robertson, Konate, Keita och Firmino.

Redan efter tre minuters spel blev Diaz fälld av Gulacsi vilket resulterade i en straff. Darwin Nunez klev fram och satte dit sitt första mål i Liverpooltröjan!

I den 51:a minuten smällde Nunez in sitta andra mål! Liverpool vann boll högt upp i plan vilket tillät Trent Alexander-Arnold att frispela Nunez som med ett säkert avslut överlistade Blaswich som ersatte Gulacsi i halvtid.

Efter en timmes spel gjorde Klopp fler byten: Bajcetic, Carvalho, Elliott, Jones, Davies, Milner och Gomez ersatte Fabinho, Salah, Diaz, Van Dijk, Adrian, Alexander-Arnold och Thiago.

Liverpool tog över helt i andra halvek och dominerade tillställningen på Red Bull Arena. Direkt efter de många bytena var Harvey Elliott nära att utöka ledningen med en nick efter ett inlägg från Kostas Tsimikas, men bollen passerade tätt utanför stolpen.

I matchminut 69 fullbordade Nunez ett hattrick! Bajcetic vann bollen högt, hittade ut till Elliott som spelade in den till Nunez som enkelt kunde sätta bollen i öppen kasse.

Liverpool tryckte på för fler mål mot slutet av matchen och i en omställning i den 90:e minuten kom det - och det var återigen Nunez som blev målskytt! Carvalho kom loss och hittade in med ett instick mot Nunez som skruvade in bollen vid den bortre stolpen till 5-0, det var också det sista som hände i matchen.

Träningsmatch

RB Leipzig - Liverpool 0-5 (0-1)

Målen: 0-1: (8) Salah (Firmino), 0-2: (48) Nunez, 0-3: (51) Nunez (Alexander-Arnold), 0-4: (69) Nunez (Elliott), 0-5: (90) Nunez (Carvalho)