​Läget i Leipzig inför kvällens match

Bild till nyheten ​Läget i Leipzig inför kvällens match
Mycket har hänt i RB Leipzig sedan matcherna mot Liverpool 2021.

Ikväll träningsspelar Liverpool mot RB Leipzig på Red Bull Arena. Matchen är starten på en intensiv träningsperiod för Jürgen Klopps mannar efter veckan i Asien med matcher mot Manchester United och Crystal Palace.

De båda lagen har endast mött varandra två gånger tidigare, i Champions Leagues åttondelsfinal 2021. På grund av den då pågående pandemin spelades båda matcherna på Puskas Arena i Budapest och Liverpool vann med 2-0 både på "hemma- och bortaplan".

Då var Julian Nagelsmann tränare för det tyska laget men han har nu gått vidare till Bayern München. Dessutom har 13 spelare som startade i dubbelmötet fått nya klubbadresser.

Mittbacken Dayot Upamecano och mittfältaren Marcel Sabitzer har anslutit till Nagelsmanns Bayern München och Tyler Adams slutförde nyligen en övergång till Leeds. Ibrahima Konate har som bekant bytt Leipzig mot Liverpool sedan dess.

Efter ett misslyckat försök att låta Jesse Marsch, som gick vägen genom Red Bull-klubbarna New York och Salzburg till Leipzig, leda laget har Domenico Tedesco, tidigare i Schalke, tagit över managerjobbet. Han tog över när laget låg 11 i Bundesliga men lyckades ta dem till en fjärdeplats och en inhemsk cuptitel innan förra säsongen var över.

Under sommaren har de varit på träningsläger i Österrike och träningsspelade i lördags mot Southampton. Tyskarna vann med 3-1 efter mål av Angelino, svenske Emil Forsberg och Ilaix Moriba.

Leipzigs startelva mot Southampton: Gulácsi (C) - Angeliño, Orban, Forsberg, Klostermann (38' Simakan), Szoboszlai, Halstenberg, Laimer, Sørloth, Kampl, Ba

Kvällens match startar 19:15 och går att se på Aftonbladet Plus eller LFCTV GO.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer