– Ska göra allt för att få mycket speltid

Bild till nyheten – Ska göra allt för att få mycket speltid
Harvey Elliott menar att ett hårt arbete under semestern har gett honom bästa möjliga förutsättningar inför den kommande säsongen.

Under de två första träningsmatcherna var Harvey Elliott en av Liverpools bästa spelare. Han var aktiv och kreativ mot Manchester United och fortsatte på samma spår mot Crystal Palace där han assisterade till 1-0-målet.

Den unge engelsmannen har fått speltid både som högerytter och till höger i mittfältstrion och visar, precis som innan skadan mot Leeds i höstas, att han kan komma att spela en viktig roll i Jürgen Klopps lag. 

I en intervju med The Athletic berättar Elliott att han lagt ned några extra träningstimmar under semestern för att se till att vara i bästa möjliga form nu när allvaret börjat närma sig.

– Jag tränade lite mer än vanligt under sommaren så att jag skulle ha bästa möjliga utgångsläge när vi kom tillbaka, säger han.

– Jag har gått ned en hel del i vikt. Jag hade ett mål förra säsongen, som jag nådde, och det har jag gjort även nu.

Elliott är fortfarande bara 19 år gammal och har fortfarande mycket att lära vad gäller kost och andra delar som bidrar till förbättrade prestationer på planen. Förra säsongen berättade assisterande Pep Lijnders hur Mohamed Salah tagit talangen under sina vingar även när det kommer till hur man bör äta.

Extraträningen och den förbättrade kosten kan förhoppningsvis vara en perfekt grund för fina prestationer under den kommande säsongen, något som såklart Elliott själv också hoppas på.

– Jag måste bara visa vad jag kan för managern och se till att jag gör allt för att ha störst chans att få speltid. 

– Jag njuter av att spela fotboll igen och det är en dröm att kunna dra på mig tröjan och spela för den här klubben.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer