Staben "mer än nöjda" med Nunez

Bild till nyheten Staben "mer än nöjda" med Nunez
Darwin Nunez lyckades inte göra sitt första mål för sin nya klubb under turnén i Asien och har hånats av motståndarfans på sociala medier. Jürgen Klopp och Co. ska dock vara mycket nöjda med nyförvärvet så här långt.

Darwin Nunez har mångas ögon på sig efter att ha genomfört en megaövergång från Benfica till Liverpool som, om diverse klausuler aktiveras, kan landa på £85,2M. 

Träningsmatcherna mot Manchester United och Crystal Palace innebar de första möjligheterna för speltid i den röda tröjan för 23-åringen. Han visade omedelbart ett driv och en hunger för att hitta nätet, men det ville sig inte riktigt i de chanser han fick. En miss mot United blev viral på Twitter och hånen från rivaliserande supportrar har duggat tätt.

Att dra stora slutsatser av cirka 60 minuter försäsongsfotboll är såklart dumdristigt oavsett om det rör sig om kritik eller hyllningar, men Jürgen Klopp och hans assistenter ska ha en helt annan bild av anfallaren än den i vissa kretsar på sociala medier. 

The Athletics James Pearce skriver att tränarstaben är mer än nöjda med vad de har sett av Nunez så här långt. De älskar hans rörelsemönster och förmåga att löpa in bakom försvararna in i rätt ytor. De såg också lovande tecken på ett framväxande samspel med ytterbackarna som ofta försökte dra nytta av anfallarens snabbhet och styrka.

Lagkamraten Virgil van Dijk är också imponerad av Nunez.

– Han är en väldigt talangfull anfallare. Han är en spelare som kommer göra nytta både nu och i framtiden, säger han till The Athletic.

– Jag minns bortamatchen (mot Benfica) förra säsongen. Han försökte söka upp Ibou lite oftare än mig! Han gjorde det bra och skapade stora problem för oss. Han är väldigt direkt, snabb och stark. 

– Jag tycker det är synd att Sadio lämnat oss, men vi visste att det skulle hända. Han kände att det var dags att gå vidare mot en ny utmaning. Vi respekterar det.

– Klubben reagerade genom att värva Darwin. Förhoppningsvis kommer han att ha en fantastisk karriär i Liverpool.

Klopp är tydlig med att nyförvärvet kommer att få tid på sig för att anpassa sig.

– Jag är inte alls orolig. Den generella bedömningen av honom är 0.0 procent intressant. Vi alla vet att det är lite skämtsamt för vissa att plocka ut situationer där en spelare inte gör det så bra.

– Det enda som är viktigt, först och främst, är hur jag bedömer situationen för en spelare. Jag kunde inte vara lugnare. Jag är övertygad om hans potential.


3 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer