Keita ser fram emot Leipzig-matchen

Bild till nyheten Keita ser fram emot Leipzig-matchen
Liverpools tredje försäsongsmatch spelas imorgon, torsdag, mot RB Leipzig innan man sedan fortsätter förberedelserna för den kommande säsongen med ett läger i Österrike. För Naby Keita blir det en match mot sin gamla klubb och han ser fram emot att återvända till staden där karriären tog fart.

I Liverpools tredje match under försäsongen väntar Naby Keitas gamla klubb, RB Leipzig, under torsdagskvällen och mittfältare ser fram emot att återvända till arenan där han briljerade under flera säsonger i Bundesliga. 

Liverpool mötte även Leipzig i Champions League-slutspelet säsongen 20/21 men den gången spelades båda matcherna på neutral plan i Budapest på grund av reserestriktioner under coronapandemin. 

– Det ska bli fantastiskt roligt att komma tillbaka till Tyskland och till mitt gamla hem som var Leipzig, berättar Keita för den officiella hemsidan. 

– Det var i Leipzig jag växte som spelare och det var där som Liverpool fick upp ögonen för mig. Det ska bli väldigt kul att komma tillbaka och träffa både gamla lagkamrater och andra människor runt klubben. Det är ett lag fullt av unga talanger och de spelar en positiv och härlig fotboll. 

Naby Keita har under åren på Merseyside slitits med skador men känner sig stark efter den första halvan av försäsongen. Han understryker därför också vikten av att få optimala förberedelser inför en ny säsong. 

– Jobbet man lägger ner nu ligger till grund för hur man kommer att klara sig under säsongen. Det betalar sig i längden att jobba riktigt hårt under försäsongen. 

– Det handlar om att både utvecklas och förbättras på individuell nivå men också att bygga upp rätt förutsättningar för att laget som helhet ska lyckas, konstaterar Keita. 

Liverpools nummer åtta understryker också att han sätter tydliga mål med försäsongen varje år. 

– Jag vill alltid utvecklas och bli bättre. Jag sätter upp mål inför varje försäsong med målsättningen att ta ny steg i min utveckling. Jag jämför och mäter mig med vad jag presterat tidigare och vill alltid nå nya nivåer. 

– Jag kände att jag under förra säsongen kom in riktigt bra i laget och spelet och var delaktig i många stora matcher som vi vann. Jag vill fortsätta vara en viktig del av laget även denna säsongen och spela varje match jag kan. 

Det finns dock ett område där han verkligen vill förbättra sig för Liverpool. 

– Det viktigaste är att min prestation hjälper laget, men om jag dessutom kan notera mig lite oftare i målprotokollet vore det riktigt härligt. 

Vad tycker ni. Är Naby Keita just nu en startspelare för Klopps Liverpool?
Logga in och kommentera 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer