​Två lediga platser i PL-truppen

Bild till nyheten ​Två lediga platser i PL-truppen
Det ser inte ut att bli några fler nyförvärv i sommar, men möjligheten finns då Jürgen Klopp har plats att registrera ytterligare två spelare i truppen till Premier League.

Liverpool agerade tidigt i sommarens transferfönster och säkrade Calvin Ramsay, Fabio Carvalho och Darwin Nunez. Det är mycket som tyder på att dessa tre blir de värvningar The Reds gör i sommar då flera källor från England hävdar att det är färdigshoppat medan Jürgen Klopp har ställt sig mycket frågande till de som hävdar att en mittfältare bör köpas in innan fönstrets slut.

Skulle situationen förändras finns det dock plats för ytterligare nyförvärv sett till truppreglerna i Premier League.

I Premier League är reglerna sådana att klubbarna kan registrera 25 seniorspelare varav åtta av dessa ska vara så kallade homegrown-spelare. För att en spelare ska klassas som homegrown krävs att denne varit registrerad i en FA-klubb i tre eller fler år innan de fyllde 21 år.

Klubbarna får också använda sig av U21-spelare, dessa behöver inte registreras i 25-mannatruppen. Om en klubb inte fyller kvoten på åtta homegrown-spelare får antalet seniorspelare inte öka för att nå 25-gränsen.

Detta hände Liverpool förra säsongen då de registrerade 7 spelare som klassades som homegrown och 17 andra spelare.

Spelare som Harvey Elliott, Curtis Jones, Rhys Williams, Sepp van den Berg, Tyler Morton, Kaide Gordon, Harvey Davies, Fabio Carvalho och Calvin Ramsay behöver inte ta upp platser i 25-mannatruppen då de räknas som U21-spelare.

Från förra säsongens Premier League-trupp har Sadio Mané, Takumi Minamino och Divock Origi lämnat medan Darwin Nunez är det enda nyförvärv som tar en av de 25 platserna. Därmed har Liverpool just nu 15 spelare som inte klassas som homegrown, vilket öppnar upp två platser för att nå upp till förra säsongens 17. Platser som skulle kunna fyllas med eventuella nyförvärv.

Skulle Nat Phillips, som sägs vara aktuell för ett utlån eller en försäljning, lämna klubben i sommar minskar antalet homegrown-spelare till sex, men skulle klubben vara i behov av att öka siffran till sju igen kan de välja att registrera Jay Spearing - som nyligen tog en roll som spelande tränare i akademin - i truppen.

Som situationen ser ut idag ser Liverpool ut att klara sig från problematiken de haft tidigare säsonger där de tvingats utelämna seniorspelare från Premier League-truppen.

Premier League-truppen ska registreras efter transferfönstrets deadline. I dagsläget ser den ut som följer:

HG: Alexander-Arnold, Gomez, Henderson, Kelleher, Milner, Oxlade-Chamberlain, Phillips

Icke HG: Alisson, Adrian, Van Dijk, Konate, Tsimikas, Robertson, Matip, Fabinho, Thiago, Keita, Firmino, Salah, Jota, Diaz, Nunez

U21: Jones, Williams, Ramsay, Van den Berg, Carvalho, Elliott, Davies, Morton, Gordon

Källa: Thisisanfield.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer