– Vi får se vad som händer

Bild till nyheten – Vi får se vad som händer
Efter 18 mycket lyckade månader i Preston fick Sepp van den Berg hänga med på Liverpools försäsongsturné i Asien efter rekommendation från Pep Lijnders. Frågan nu är om han stannar på Merseyside och konkurrerar under säsongen eller om det blir ännu ett utlån – där större lag nu står på kö.

Redan som 17-åring anslöt Sepp van den Berg till Liverpool 2019 och under sin första sommar med The Reds följde han med i Jürgen Klopps försäsongstrupp till USA. 

Någon etablering i A-truppen har det dock inte blivit för holländaren och de senaste 18 månaderna har han istället spenderat på lån i Preston. Där han imponerat. 

Nu står lag från både Premier League, Bundesliga och La Liga i kö för att låna mittbacken, som hunnit bli 20 år, men med potentiella utlån eller försäljningar av Nat Phillips och Rhys Williams skulle också ett alternativ vara att van den Berg nu är den som stannar som ett extra alternativ bakom de mer ordinarie fyra mittbackarna. 

– Vi får se vad som händer. För mig just nu handlar det bara om att imponera och visa framfötterna så mycket som möjligt, sa Sepp efter att turnén i Asien hade avslutats. 

Många tyckte också att 20-åringen imponerade mot Crystal Palace i Liverpool 2-0-seger. 

– Just nu njuter jag. Det är en fantastisk upplevelse att få vara med och man blir en erfarenhet rikare av att träna och spela med så här bra spelare, konstaterade Sepp efter den segern. 

– Jag har haft ett snack med honom (Klopp, reds. anm) om förra säsongen. Men det är för tidigt för att ta ett beslut om framtiden redan nu. 

– Det är många spelare som vill visa vad de går för under sommaren och sen får tränaren ta beslut om vad som händer. 

Vad tycker du? Hade du sett Sepp van den Berg i A-truppen för kommande säsong? Eller är det bästa att låna ut honom en vända till?

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer