​Rapport: Seger i överlägsen stil

Bild till nyheten ​Rapport: Seger i överlägsen stil
Liverpool var minst en nivå bättre än Crystal Palace från första till sista minuten och mål av Jordan Henderson och Mohamed Salah såg till att de tog hem en välförtjänt 2-0-seger.

Det var en betydligt lugnare inledningen på matchen jämfört med mot Manchester United, Crystal Palace rörde knappt bollen under de första minuterna när Liverpool rullade runt den inom laget i kontrollerad stil.

Adrián tvingades till matchens första räddning efter en frispark från höger som nickades mot spanjoren som dock inte hade några problem att lägga beslag på bollen.

Efter tolv minuters spel kom det första målet. James Milner hittade ut till Harvey Elliott till höger som spelade snett inåt bakåt till Jordan Henderson som drog till med ett välplacerat avslut vid den bortre stolpen. Liverpool i ledning!

Liverpool var rappare, hungrigare, mer precisa och helt enkelt bättre än Palace som hade stora problem att få igång någon form av eget anfallsspel. Roberto Firmino kom nära att utöka de rödas ledning efter dryga 20 minuters spel men nicken blockerades precis framför Guaita i målet.

The Reds höga press försatte allt som oftast Palace-spelarna i tidsnöd vilket tvingade dem till längre bollar upp mot Mateta som ensam fick stångas mot Joel Matip och Ibrahima Konate, den röda duon gick ständigt vinnande ur de duellerna.

Högerkanten var väldigt effektiv för Liverpool med Milner som hela tiden fyllde på i offensiven och kombinerade med Elliott som visade prov på sina fina kvaliteter från mittfältspositionen, På andra kanten var Luis Diaz som vanligt outtröttlig medan Firmino satte tempot i pressen centralt.

Alex Oxlade-Chamberlain satte sig i gräset efter ett avslut och fick behandling av den medicinska staben. Han kunde inte fortsätta utan vandrade direkt ned mot spelartunneln. Leighton Clarkson ersatte. Det var i princip det sista som hände i halvleken, Liverpools 1-0-ledning hade kunnat vara betydligt större med tanke på spelövertaget.

Ox tvingades kliva av skadad.

Jürgen Klopp gjorde 11 förändringar inför den andra halvleken. Elvan efter paus: Davies, Trent, Van den Berg, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Keita, Thiago, Salah, Nunez, Carvalho

Liverpool fortsatte i högt tempo och Salah behövde bara en minut på sig innan han satt bollen i nät. Han vek på sedvanligt vis in från sin högerkant och skruvade ett skott mot den bortre stolpen, en touch på en försvarsspelare ställde Guaita och 2-0 var ett faktum.

Målfirande efter Salahs 2-0.

Nunez fick en jättechans att göra sitt första mål för klubben när Thiago slog en svepande passning mot Salah in bakom backlinjen, Salah drev in och hittade Nunez snett inåt bakåt, anfallaren drog till på ett men Guaita klarade.

Nyförvärvet i anfallet var het, löpte på allt och jagade intensivt i presspelet. Han kom snabbt till ett flertal lägen men fick inte riktigt till avsluten som krävdes för att överlista Palace-målvakten.

Ett annat nyförvärv, Fabio Carvalho, testade Guaita i den 69:e minuten med ett skruvat skott från vänster, men målvakten hann ned och styrde bollen ut till en hörna. Virgil van Dijk nådde högst på hörnan men återigen stod Guaita pall.

Matchbilden var sig lik från den första halvleken där ett totaldominant Liverpool inte gav Palace några som helst möjligheter att hota offensivt.

Med en knapp kvart kvar att spela gjorde Klopp nio byten: Mrozek, Mabaya, Phillips, Williams, Chambers, Bajcetic, Morton, Norris och Clark kom in. Salah och Carvalho var de som blev kvar på planen.

Efter de många bytena sjönk tempot i matchen något och det hände inte mycket av värde fram till det att domaren höjde armarna i luften och blåste av.

Spelarna tar emot Standard Chartered Singapore Trophy.

Träningsmatch

Liverpool - Crystal Palace 2-0 (1-0)

Målen: 1-0: (12) Henderson (Elliott), 2-0: (46) Salah (Alexander-Arnold)

Hörnor: 2-3

Första halvlek: Adrián 3, Milner 4, Matip 3, Konate 3,5, Tsimikas 3,5, Henderson 3,5, Jones 3, Elliott 4, Diaz 3,5, Firmino 3,5, Oxlade-Chamberlain 3 (ut 43), Clarkson - (in 43)

Andra halvlek: Davies 3 (ut 78), Trent 4 (ut 78), Van den Berg 3,5 (ut 78), Van Dijk 3,5 (ut 78), Robertson 3,5 (ut 78), Fabinho 3,5 (ut 78), Keita 3 (ut 78), Thiago 4 (ut 78), Salah 4, Nunez 3 (ut 78), Carvalho 3. Inbytta 78:e: Mrozek, Mabaya, Phillips, Williams, Chambers, Bajcetic, Morton, Norris, Clark