Adrián: Diaz kan bli ännu bättre – han stannar aldrig upp

Bild till nyheten Adrián: Diaz kan bli ännu bättre – han stannar aldrig upp
Tredjekeepern Adrián har bara vaktat buren i 25 matcher sedan han kom till klubben för tre år sedan. Men han har ändå en nyckelroll inom truppen som mentor till de spansktalande nyförvärven.

35-årige Adrián San Miguel fick visserligen 45 minuter i den första träningsmatchen mot Manchester United i Bangkok häromdagen, men hans viktigaste uppgift numera är trots allt den utanför laget.

Eftersom att han både snackar spanska och engelska hjälper han colombianen Luis Diaz och uruguayanen Darwin Nunez att anpassa sig till livet i klubben och England – vilket inte alltid är så lätt om man bara behärskar det spanska språket. 

Luis Diaz, 25, fick som bekant en kanonstart i Liverpooltröjan då han hämtade sin från Porto i januarifönstret och gör sitt bästa för att lära sig engelska – och nu är det Darwins tur. 

– Det här är deras första pre-season och den latinamerikanska gruppen växer hela tiden. Vi hjälper dom så mycket vi kan med att anpassa sig. Darwin måste också lära sig några enkla repliker på engelska, men fotboll är trots allt ett universalt språk, säger Adrián till officiella sajten liverpoolfc.com.

Diaz sensationella anpassning till Premier League och Klopps spelsystem gör att Adrián även tror att 23-årige Darwin kan göra detsamma även om han kommer direkt från den portugisiska ligan och Benfica.

Den gazellsnabbe anfallaren visade upp sina styrkor under våren, som oförutsägbarheten och jämnheten i sitt spel.

– Han stannar aldrig upp. Han är livlig och väldigt kreativ med sina dribblingar och skott från olika vinklar. Han är en toppspelare och har redan visat det.

– Den här säsongen kan bli tuffare eftersom han redan satt sin nivå så högt. Nu måste han se till att upprätthålla den och till och med förbättra sig ytterligare, avslutar Adrián. 


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer