​Adama Traore tillgänglig för £10M

Bild till nyheten ​Adama Traore tillgänglig för £10M
Liverpool rapporteras ha handlat färdigt för sommaren, men silly-season är långt ifrån över och ryktena fortsätter sprida sig om nästa drag.

Adama Traore

Wolverhampton ska vara villiga att acceptera ett bud på £10M för sin kraftfulle ytter Adam Traore, som var utlånad till Barcelona under den förra säsongen.

Enligt uppgifterna är det Everton som har visat intresse för den vindsnabbe spanjoren och ska ha fått till sig att £10M ska vara tillräckligt för att tillfredsställa Wolves. 26-årige Traore är dock hoppfull om att få till en flytt till en topp-4-klubb i Premier League.

Den låga övergångssumman ska grunda sig i att Wolverhampton vill undvika risken att spelaren lämnar gratis när kontraktet löper ut om 12 månader. Om £10M är allt som krävs väntas flera klubbar kasta in sig i kampen.

Källa: Football Insider

Ryktets trovärdighet 0-5: 2

Amadou Onana

Liverpool rapporteras vara bland klubbar i Premier League som har ögonen på mittfältaren från Lille Amadou Onana. De första rapporterna om Liverpools intresse kom i mars när det rapporterades att intresset växte och växte. Sedan dess har den 195 cm långa mittfältaren fortsatt att imponera och leverera för Lille, som endast tog sig till en 10 plats i ligan som regerande mästare.

Onana har också hunnit debutera för Belgiens landslag och spelade mot Virgil van Dijks Nederländerna. Det är denna snabbt växande utvecklingskurva som ska ha lockat intresset hos flera klubbar i Premier League.

Rapporten gör också gällande att bland de andra intresserade klubbarna finns West Ham, Newcastle, Arsenal och Nottingham Forest samt att den mest troliga destinationen för spelaren är London. West Ham ska dessutom redan ha lagt ett bud på £25M för den 20-årige mittfältaren och fått det avslaget.

Det som gör Liverpool till något större favoriter, om de skulle ge sig in i kampen, är spelarens uttalande om The Reds i oktober 2021.

– Kopplingen mellan belgare och Lille har alltid fungerat väldigt bra. Det är spelare som haft väldigt bra karriärer, som nu är i Liverpool och Real Madrid. Om de skulle komma för mig skulle jag skriva på direkt, sa Onana till RMC Sport.

Källa: The Athletic, RMC Sport

Ryktets trovärdighet 0-5: 3

Jude Bellingham

Det är fast förankrat att Borussia Dortmund inte har för avsikt att sälja sin stjärnmittfältare under denna sommar, efter att redan ha låtit Erling Haaland lämna för Manchester City. Samtidigt råder det stor enighet hos journalisterna om att Dortmund inte kommer att kunna motstå bud under nästkommande sommarfönster.

Nu rapporterar spanska Marca att det väntas bli en häftig dragkamp om spelarens signatur under sommaren 2023. Real Madrid har visat intresse för den 19-årige engelsmannen och har för avsikt att inkludera Jude Bellingham i en del i processen att föryngra sitt åldrande mittfält. 

Spelare som Toni Kroos, Luka Modric och Casemiro är samtliga över 30 år och har länge setts som navet på Real Madrids mittfält. Aurelien Tchouameni och Eduard Camavinga har redan hämtats in och ses som ersättare till åldermännen på mitten, men ytterligare en pjäs ses alltså i Bellingham.

Liverpool rapporteras samtidigt vara villiga att punga ut så mycket som £100M för engelsmannen till sommaren 2023.

Källa: Marca

Ryktets trovärdighet 0-5: 4

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer