​– Motiveras av konkurrensen

Bild till nyheten ​– Motiveras av konkurrensen
Kostas Tsimikas hoppas bygga vidare på fjolårssäsongen för att bli en ännu viktigare kugge i Jürgen Klopps lag.

Kostas Tsimikas har under sina två år i Liverpool blivit en populär figur både i omklädningsrummet och hos supportrarna. "The Greek Scouser" förbereder sig nu inför sin tredje säsong i den röda tröjan.

– Jag tränar hårt varje dag för att bli en viktig spelare i laget. Jag kom hit medveten om att jag behöver konkurrera med Robbo vilket är svårt för alla vänsterbackar i världen, men det ger mig också mer motivation för att prestera bättre, säger han till Liverpoolfc.com.

– Jag trivs väldigt bra med grabbarna, eller min familj. Den första säsongen var inte så bra för min del så jag jobbade extra hårt under hela förra säsongen. Jag älskade att spela de matcher jag fick chansen i och som tur är undvek jag skador också.

För att omvandla förra säsongens besvikelser i Premier League och Champions League till firande den kommande säsongen är det stenhård försäsongsträning som gäller.

– Det är väldigt intensivt nu om jag ska vara ärlig. Personligen ville jag få ut mer av lagets prestationer ifjol eftersom vi inte tog hem titeln i Premier League eller Champions League, men sådan är fotbollen. Det enda vi kan göra nu är att ge 100 procent för att vara redo att ta dem denna säsong.

Unge Luke Chambers kan komma att agera back up till Robertson och Tsimikas framöver. 17-åringen debuterade mot Manchester United och imponerade på greken.

– Jag blev väldigt imponerad. Han är en väldigt duktig spelare som alltid är fokuserad på träning. Mitt tips till honom är att aldrig sluta att drömma, aldrig sluta jobba hårt. Jag är helt säker på att framtiden är ljus för honom.

Liverpool tar sig idag an Crystal Palace i en match med avspark 14:35 svensk tid. Matchen sänds på Cmore.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer