– Kommer dra nytta av matchen

Bild till nyheten – Kommer dra nytta av matchen
Jürgen Klopp menar att förlusten mot Manchester United svider samtidigt som han slår fast att matchen i stort kommer att hjälpa laget framöver.

The Reds manager valde att använda sig av hela 32 spelare i träningsmatchen mot Manchester United som slutade i en förlust med 4-0. Detta hade han att säga när han mötte pressen efter matchen:

Om resultatet och insatsen:

– Matchen kom lite för tidigt för oss, för några av spelarna. Jag tycker att vi såg mycket som var bra i matchen men i de avgörande lägena hade vi inte riktigt skärpan. Vi gav bort stora chanser, men United gjorde det bra i de lägena, det måste vi erkänna.

– Det viktigaste nu är att, även om jag hatar att förlora, alla har 30 minuter i benen. Nu kan vi jobba vidare och dra nytta av det här.

– Vi kunde ha kvitterat under de sista fyra minuterna! Men det är som det är. Fotboll är en resultatdriven sport och det är därför vi spelar, men vi måste förbereda oss inför en hel säsong. Vi hade ingen chans att förbereda oss för den här matchen egentligen, därför behövde vi göra som vi gjorde med tre lag som spelade 30 minuter. 

– Vi har tränat i åtta dagar och de som hade landslagsspel endast i tre. Så ser det ut och nu går vi vidare. Jag hade älskat att kunna ge några mål till de som var här och tittade. Chanserna fanns där men vi lyckades inte ta till vara på dem.

Om att fortsätta turnén i Singapore med match på fredag:

– Det är tufft, men så är det för alla lag i den här perioden. Vi har inte varit på turné på länge så vi åkte hit nu och sedan till Singapore. Det är bara en flygning på två och en halv timme så det är inga problem. På lördag reser vi hem. Så det har gått bra bortsett från resultatet.

– Välkomnandet vi fick här var fantastiskt och jag är säker på att det kommer att vara likadant i Singapore. Allt har varit bra så här långt men vi fick inte med oss det resultat vi önskade.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer