​– Har en del att bevisa

Bild till nyheten ​– Har en del att bevisa
Curtis Jones är redo att göra det mesta av den kommande säsongen efter en fjolårssäsong som enligt honom själv inte riktigt blev som han tänkt sig.

Curtis Jones gjorde 27 framträdanden förra säsongen när Liverpool tog hem cupdubbeln och föll på mållinjen i Premier League och Champions League. Den 21-årige mittfältaren har stora förhoppningar på att ta ytterligare kliv i sin utveckling under den kommande säsongen.

– Jag märker det varje gång jag får chansen. Utvecklingen är stor för varje match och genomförd säsong, säger han till Liverpoolfc.com.

– Jag är redo nu och känner att jag har en del att bevisa. Förra säsongen var lite upp och ned. Det fanns matcher där jag spelade bra, jag gjorde några mål och assist. Självklart vill jag göra ännu fler.

– Sedan drog jag på mig en ögonskada och var borta i fem och en halv vecka, kom tillbaka och åkte på Covid innan jag fick en lättare skada igen.

– Det var upp och ned men nu är jag redo.

Vill bli mer poänggivande

När Jones får frågan om målsättningar inför det som väntar pratade han både om kollektivets och sina egna mål.

– Det allra största är såklart titlar. Sedan jag kom in i A-laget har vi alltid nått semifinaler, finaler, vunnit titlar. Förra säsongen var vi i alla fyra, det är perfekt, jag hoppas på det igen.

– När det gäller mig personligen så handlar det om att ta mig in i laget, ta vara på de chanser jag får och sedan självklart bidra med fler mål och assist.

– Jag jobbar hårt hela tiden, sådan har jag alltid varit. När jag var liten hade jag alltid en boll vid fötterna och körde på. Så ibland under semestern kände jag att jag bara behövde hitta ett gym eller en fotbollsplan.

Konkurrensen ökar

Liverpool har stärkt truppen med Darwin Nunez, Calvin Ramsay och Fabio Carvalho. Den sistnämnde kan operera både i anfallslinjen och på mittfältet vilket innebär fler mittfältsalternativ för Jürgen Klopp.

– Det är en konkurrens på mittfältet men jag ser det inte som det. Jag ser honom som en lagkamrat. Jag hjälper honom och han hjälper mig sedan hjälper spelare som Hendo eller Thiago oss.

– Det är konkurrens om platserna men samtidigt är det en vänskaplig stämning. Det är inte så att man tar avstånd från någon bara för att den personen får spela istället för en själv. Självklart vill man spela, men konkurrensen är sund.

Första chansen till att visa vad de går för i matchsammanhang kommer på tisdag då Manchester United väntar som motståndare på Rajamangala Stadium.

– Det är en perfekt start. Med det lag och de tränare vi har ser vi inte på det som en match där vi kan bygga upp kroppen, man kliver ut där som om det vore en final.

– OK, grabbarna har precis kommit tillbaka men det är en stormatch inför många supportrar och rivaliteten finns det. Så vi kommer att gå ut och ge dem en bra fight.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer