​Utesluter köp av Bellingham i sommar

Bild till nyheten ​Utesluter köp av Bellingham i sommar
Liverpool kommer inte att köpa supertalangen Jude Bellingham i sommar. – Han är inte på marknaden, konstaterar Jürgen Klopp.

Att Liverpool är intresserade av Borussia Dortmunds mittfältare Jude Bellingham har rapporterats av ett flertal av de mest trovärdiga engelska tidningarna, men de har samtidigt hävdat att det inte blir några fler nyförvärv i sommar - istället står en ny mittfältare högst upp på önskelistan nästa sommar.

I en intervju som återges av bland annat Goal och The Athletic förklarar Jürgen Klopp varför Liverpool inte kommer att köpa den 19-årige engelsmannen i sommar.

– Han är inte på marknaden, det är det första problemet med den spelaren, säger han.

– Förresten så är det nog det enda problemet med den spelaren!

Nöjd med mittfältsalternativen

På sociala medier har många supportrar efterlyst en förstärkning av mittfältet under det pågående transferfönstret, men Klopp är trygg med de spelare han har till sitt förfogande.

– Jag förstår inte. Jag har fått höra om diskussionen men det sista jag tänkt på är att vi måste göra det. Jag har hört att vi inte gör tillräckligt många mål från mittfältet och så vidare. Vad vill vi ha, en gyllene ko som producerar allting, mjölk också!

– Vi kan gå igenom det. Var ska jag börja? Fabinho, Henderson, Thiago, Milner, Keita, Curtis Jones, Harvey Elliott, Fabio Carvalho, Oxlade-Chamberlain. Kan ni säga vilken typ av spelare vi saknar? En som är mer offensiv, 1,95 meter lång och som löper in i straffområdet och nickar in bollar? OK, bortsett från det!

– Vi har tre spelare i truppen som passar bra i nummer 6-rollen: Fabinho, Hendo och Millie. Kreativitet? Om vi tar in en spelare bara för det så gör vi det mycket svårare för Harvey, Curtis och Fabio. De kan spela på olika positioner. Vi kan spela i olika formationer också, där vi kanske endast behöver två mittfältare, men i en sådan formation kan de alla spela som nummer 10 också.

– Så behöver vi en ny mittfältare? Jag väntar fortfarande på att någon ska ska berätta exakt varför. Jag tror inte att någonting kommer att hända på mittfältet, men man vet aldrig. Om någon säger att han vill lämna så... Ingen har sagt det ännu men om det skulle hända så måste vi kika på alternativ.

I intervjun nämnde Klopp även Tyler Morton kort och berömde hans prestationer på träning som otroliga.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer