​– Aldrig vänskapsmatcher mot United

Bild till nyheten ​– Aldrig vänskapsmatcher mot United
När Jürgen Klopp mötte pressen på Bangkoks flygplats pratade han bland annat om förväntningarna på matchen mot Manchester United och den säsong som stundar.

Strax efter att truppen anlänt till Thailand höll Jürgen Klopp en presskonferens. Detta hade tysken att säga:

Om mottagandet på flygplatsen:

– Tack så mycket för det fina mottagandet vi fick, det var väldigt trevligt. Detta är faktiskt blott andra gången jag är i Thailand, första gången var det en mellanlandning på väg mot Sydney. Så det är egentligen första gången jag är här på riktigt. Jag har hört så mycket bra om landet och jag ser fram emot att få uppleva det.

– Vi ser fram emot matchen och att kanske kunna spendera lite tid i staden Bangkok också. Vi är här för er och jag hoppas att vi kan ha en fin tid tillsammans och stärka bandet till supportrarna här i Thailand.

Om tisdagens match mot Man United:

– Vanligtvis är fotbollsmatcher det allra viktigaste för oss men just i detta fallet är det lite mer för folket. Vi tog med oss 37 spelare. Vi har alla generationer här och vi måste använda oss av samtliga eftersom grabbarna som hade landslagsuppdrag under sommaren kom först idag och kan inte spela för länge men vi ska försöka se till att de kan få göra några minuter iallafall.

– Det kommer att bli spännande. Manchester United, en ny manager, de har tränat lite längre än oss så de kanske är i en bättre fas än oss just nu. Men vi ser det som ett viktigt test eftersom det är mot United och vi spelar inte vänskapsmatcher, självklart spelar inte dessa två lag vänskapsmatcher mot varandra, så vi får se vad vi kan göra.

Om förväntningarna på säsongen 2022/23:

– En bra säsong, en säsong där vi kan utvecklas. Vi har utrymme för förbättring. Det handlar inte om hur många matcher vi kan vinna, det handlar om hur vi kan spela. Man försöker alltid att bli bättre och det ska vi göra nu också.

Om förberedelserna inför tisdagens match:

– Vi förbereder oss aldrig för en match, vi förbereder oss för en hel säsong. Det innebär att grabbarna som började träna i måndags har fått en bra start och har kunnat träna som vi önskat. Vi har haft en vecka och nu är vi här för att spela två matcher i Asien.

– Vi måste träna och spela, matcherna blir lite som träningspass, men grabbarna måste ge allt. Vi får se var vi befinner oss just nu och därefter åker vi hem till England innan vi åker till Österrike för ett träningsläger. Det lägret avslutas med en Community Shield-match mot Manchester City.

– Vi har inte mycket tid på oss så vi måste jobba hårt under de pass vi har. Det kanske kommer att synas på matcherna att grabbarna är lite trötta men det är en viktig del av försäsongen, att vi går igenom dessa tunga stunder så att vi kan dra nytta av det under säsongens gång.

Om chanserna till fler titlar:

– Jag har en bra känsla. Man kan aldrig veta säkert, men på planet idag såg jag en trupp full av kvalitet. Man behöver alltid lite tur också om man vill vinna en titel. Men för att göra en bra säsong måste man prestera regelbundet, det är vad allt handlar om.

– Jag tvivlar inte en sekund på grabbarnas kvalitet. Vi har fått in några nya spelare, andra har lämnat, men vi har fått in nytt blod vilket kan vara hjälpsamt. Ingen plats är skriven i sten, vem som ska spela på vilken position. Grabbarna pressar varandra.

– Vi har fem byten i Premier League nu också vilket vi måste vänja oss vid och anpassa oss till. Jag ser verkligen fram emot det. Det finns inga garantier inom fotbollen men det finns goda chanser för att vi ska kunna göra en ny bra säsong.

Källa: Liverpoolfc.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer