– Han är världsklass

Bild till nyheten – Han är världsklass
Jürgen Klopp berömmer Joe Gomez och förklarar varför han hamnade sist i kön av de ordinarie mittbackarna förra säsongen.

Joe Gomez gjorde 21 framträdanden förra säsongen och endast elva av dem var från start. I en intervju med Liverpoolfc.com berättar Jürgen Klopp om varför 25-åringen fick så sparsamt med speltid.

– Vi hade tre mittbackar som kom tillbaka för långtidsskador för ett år sedan och det är inte så svårt att förklara situationen. Virgil behöver vi inte prata om, han spelade på en mycket hög nivå. Joel kom tillbaka först och hade bäst träningsgrund och vi behöver inte prata om hans kvaliteter.

– Ibou var ny och kom även han tillbaka från en långtidsskada, han behövde lite tid på sig för att finna sig tillrätta i truppen. Han levererade från första stund men behövde lite tid att anpassa sig. 

– Joey behövde bara lite mer tid, så är det ibland. Sedan fick han en liten skada igen vilket är normalt efter att ha varit borta så länge. Det ledde till att han hamnade i den positionen, men jag tror ingen behöver en påminnelse om hur bra han spelade, särskilt under andra halvan av säsongen.

– Han är världsklass, avslutar Klopp.

Motiveras av konkurrensen

Gomez skrev tidigare i veckan på ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2027. I samband med förlängningen konstaterade han att han hade önskat mer speltid förra säsongen samtidigt som han konstaterar att den tuffa konkurrensen är sunt för laget.

– När jag inledde förra säsongen var det efter ett tufft år för mig. Jag behövde komma tillbaka i form under försäsongen och de andra spelarna gjorde det bra. Jag kan inte säga någonting annat än att jag hade önskat att spela mer. Jag är fortfarande hungrig.

– Man vill att konkurrensen ska vara tuff. Det är därför spelare kommer hit, man vet att man kommer till en miljö med de bästa spelarna i världen. Man höjer sig, det har verkligen hjälpt mig under åren.

– Nästa säsong måste jag ta den utmaningen ett steg längre. Jag behövde fatta ett beslut och kände att jag ville slåss om min plats här och bli så bra som möjligt. Det är en del av att vara i en klubb som denna. Vi har de bästa spelarna i världen och ribban är hög. 

– Jag måste försöka att pressa dem och kämpa om en plats i laget. Det är vad det kommande året handlar om för mig.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer