Jota och Keita står på tur

Bild till nyheten Jota och Keita står på tur
Efter att ha förlängt kontrakten för Jürgen Klopp, James Milner, Mo Salah och Joe Gomez tar klubben sikte på att erbjuda Diogo Jota och Naby Keita nya förbättrade avtal.

Det är normalt pålitlige Goal-reportern Neil Jones, med en bakgrund på Liverpool Echo, som rapporterar att förhandlingar pågår sedan en tid med Naby Keita och att även Diogo Jota står på tur.

Keitas kontrakt är mer bråttom, då det löper ut sista juni nästa år och han är fri att förhandla med andra klubbar redan från och med januari.

Diogo Jota har däremot tre år kvar på sitt nuvarande kontrakt, men här handlar det om att portugisen ska belönas med ett nytt förbättrat kontrakt, läs: högre lön.

Jota har varit en succé sedan övergången från Wolverhampton, men tvingades börja många matcher på bänken i våras då Klopp föredrog att satsa på den stekhete Luis Diaz. 

Värt att notera är att 25-åringen har gjort samtliga sina 40 Premier League-mål (16 för Wolves, 24 för Liverpool) från en position inne i straffområdet.

Jürgen Klopp kommer hursomhelst att få ett angenämt huvudbry kommande säsong då han ska utse sina tre starters (eller om det nu blir fyra med spelsystemet 4-2-3-1?) från Mo Salah, Diogo Jota, Luis Diaz, Darwin Nunez och Roberto Firmino. 

I bakfickan har han även ungtuppar som Fabio Carvalho, Harvey Elliott och Kaide Gordon som gärna spelar på anfallspositioner.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer