Nya avtal för Gomez och Keita är topp-prio

Bild till nyheten Nya avtal för Gomez och Keita är topp-prio
Efter Mo Salahs förlängning skiftar klubben nu fokus på att lösa nya långtidskontrakt till Joe Gomez och Naby Keita, skriver SkySports.

Sedan nye sportchefen Julian Ward i fredags lyckades förmå Mohamed Salah att förlänga till 2025 är nya långtidskontrakt med mittbacken Joe Gomez och mittfältaren Naby Keita högsta prioritet, enligt SkySports. 

Den otursförföljde 25-åringen har visserligen fortfarande två år kvar på sitt nuvarande avtal, men prioriteras för att Jürgen Klopp och hans stab fortfarande ser honom som "som Englands bästa mittback".

Förhandlingar pågår med agenten, samtidigt som klubben försöker motta bort intresse från Steven Gerrards Aston Villa och nyrika Newcastle. Enligt obekräftade uppgifter har LFC redan nobbat ett bud på £30M.

Gomez har haft det tufft med att ta tillbaka en ordinarie plats sedan han drabbades av den svåra knäskadan i november 2020 och gjorde bara 21 matcher den gångna säsongen, varav 11 från start.

Faktum är att han har missat 135 matcher på grund av sex längre skadeuppehåll sedan han köptes in från Charlton för £6M av Brendan Rodgers sommaren 2015. Det är lika många matcher som han har spelat (142).

Men inom staben ses han alltså fortfarande som en viktig pjäs som kan utmana om en startplats i många år framåt.

Vill att Keita ska krita på

Även med 27-årige Naby Keitas representanter pågår sedan en tid förhandlingar om ett nytt långtidskontrakt, speciellt sedan mittfältaren visade stark form under vårkanten. 

Klubben har dock coolare inställning till Roberto Firmino och Alex Oxlade-Chamberlain, som också sitter på utgående kontrakt den 30 juni nästa år och är fria att förhandla med andra klubbar redan i januarifönstret.

* * * * * *

Darwin Nunez (Benfica), Fabio Carvalho (Fulham) och Calvin Ramsay (Aberdeen) ser alltså ut att bli Liverpools sommarköp, medan det i bakgrunden jobbas för för fullt med att försöka sälja försvarstrion Neco Williams, Nat Phillips och Ben Davies.

Neco uppvaktas av Fulham, Nottingham och Southampton och värderas till £15M och en Phillips-affär ligger i samma storleksordning. Det kan dock även bli ett nytt utlån för den 25-årige mittbacken och Bournemouth ligger närmast till hands.

När det gäller Ben Davies, senast utlånad till Sheffield United, hoppas man också på att få till en affär i storleksordning £3M och Celtic och Middlesbrough uppges vara intresserade.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer