Barca var beredda att hämta Salah gratis

Bild till nyheten Barca var beredda att hämta Salah gratis
Barcelona är extra besvikna över Mo Salahs beslut att stanna hos The Reds – de hade nämligen planerat att erbjuda honom ett fett kontrakt i januari.

Salah-sagan tog slut i fredags när Liverpools nr 11 skrev på ett nytt tre årskontrakt som uppges vara värt £350 000 i veckan.

Medan Liverpoolfansen runt hela planeten jublade så var det desto mer deppigt i andra klubbar, särskilt FC Barcelona.

Den trovärdige reportern James Pearce i The Athletic rapporterar att Barca var en av flertalet storklubbar som bett agenten Ramy Abbas att hålla dem uppdaterade eftersom Salah redan från 1 januari hade varit fri att förhandla med en ny arbetsgivare.

Liverpoolledningen fick eld i baken då det blev känt att Salah inte var främmande för att gå till en annan PL-klubb om han skulle ha lämnat gratis nästa sommar. Orsaken är att Salah och hans familj, fru Magi och döttrarna Makka och Kayan trivs väldigt bra i Cheshire-trakten.

Pearce hävdar dock att det hela tiden varit klubbens plan att komma med ett förbättrat bud till Salah under säsongens gång, men till slut kom nye sportdirektören Julian Ward till enighet med spelaren och hans representanter. 

"Med alla detaljer på plats kunde en delegation från klubben, ledd av Julian Ward, flyga till Mykonos förra veckan för att få bort formaliteterna. Det var en väl bevarad hemlighet och några av de anställda som brukar få nyheter om kontraktsförlängningar var inte med den här gången", skriver Pearce.

Som också gör klart att Salah har fått många potentiella bonusar i det nya kontraktet som innebär att han kan – om dessa infrias –  tjäna nästan £400 000 i veckan.

Källa: liverpool.no, The Athletic

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer