AFCON skapar huvudbry igen

Bild till nyheten AFCON skapar huvudbry igen
​De afrikanska mästerskapen 2021 blev, som mycket annat, stoppat av coronapandemin och turneringen ägde istället rum under januari till februari 2022. Nu har mästerskapen för 2023 också skjutits upp. Denna gång på grund av vädret.

Den var en kamp mellan Sadio Mané och Mohamed Salah i AFCON-finalen i februari tidigare i år. Mané satte den avgörande straffen och såg till att hans Senegal tog hem den första stora titeln som fotbollsnation. 

År 2021 uppskjutna upplagade spelades i Kamerun mitt under säsongen i januari och februari, vilket innebar att Liverpool fick klara sig utan Sadio Mané, Naby Keita och Mohamed Salah under flera veckor av säsongen.

Den 17:e utgåvan av de afrikanska mästerskapen skulle ha spelats mellan 23 juni och 23 juli år 2023. Ett sommarmästerskap utanför den ordinarie klubblagssäsongen och Elfenbenskusten har valts till värdnation.

Regn ställer till det

Ett problem har dock upptäckts av det afrikanska fotbollsförbundet, CAF. Den exekutiva kommitén har nu bestämt sig för att flytta på mästerskapet och anledningen till detta ska vara att Elfenbenskusten har regnsäsong under juni och juli.

Det är den egyptiska journalisten Ismael Mahmoud med flera som rapporterar om att beslutet om flytten togs av CAF under ett möte i Rabat i Marocko under söndagen. Turneringen kommer istället att spelas under januari och februari år 2024, lyder rapporterna.

Detta skulle innebära att klubbar återigen hade behövt klara sig utan spelare mitt under pågående säsong. För Liverpools del skulle detta med största sannolikhet innebära flera veckor utan Mohamed Salah och Naby Keita (om Keita förlänger) och kommer vara en faktor i framtida värvningar av spelare.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer