– Jag har kommit hit för att bli bäst i världen

Bild till nyheten – Jag har kommit hit för att bli bäst i världen
Det är verkligen inget fel på självförtroendet hos vår nye nummer 28.

I sin första intervju efter £7,7M-övergången från Fulham har tonåringen Fabio Carvalho (fyller 20 den 30 augusti) pratat om sina framtidsambitioner med Liverpoolfc.com.

Och det är en kille som osar självförtroende.

– Jag känner att om man ska bli bäst i världen så måste man spela med de bästa. Det är vad jag är här för att göra, förklarar Fabio, som flyttade från Portugal till London redan som 11-åring och har dubbla medborgarskap och representerat båda länderna på landslagsnivå.

– En av orsakerna till att jag kom hit är Jürgen Klopp. Jag har sett hur han har utvecklat andra spelare att ta nästa kliv och jag tror att han är rätt person att göra det med mig.

Det är dock sällan som unga nyförvärv anpassar sig snabbt till kraven i Klopps spelsystem, så Carvalho kommer antagligen att få bida sin tid.

Men han är helt på det klara med att lära sig allt från sina nya världsklasskamrater när försäsongen drar igång i morgon, måndag. 

– Det finns några riktigt stora namn här och jag ska försöka skapa mig ett namn för mig själv också. Jag ser fram emot att få lära mig av varenda en och deras olika erfarenheter.

– Jag tror att de kan hjälpa mig och förhoppningsvis kan jag hjälpa dem. 

En av dessa är förstås Mohamed Salah, som ansluter senare under veckan med ett färskt treårskontrakt.

– Jag är glad över att han har skrivit på för han är en av de bästa i världen och jag vill lära mig av honom. Jag är säker på att alla fans är lyckliga och förhoppningsvis kan vi vinna många troféer nästa säsong. 

För att avrunda så är Fabio Carvalhos framtidsmål glasklara:

– Att vinna så många troféer jag kan med Liverpool och att bli bäst i världen.

Läs hela officiella intervjun här. Kan också ses om du har ett abonnemang i LFCTV.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer