Träningsstart på måndag – men många andra är igång

Bild till nyheten Träningsstart på måndag – men många andra är igång
Liverpool hade en rekordlång säsong där man spelade maximala 63 av 63 matcher efter avancemang till final i samtliga cuper man var med i. Detta kan vara en av anledningarna till att laget inte valt att dra igång sin försäsong än medan nästan alla andra Premier League-lag nu har börjat varva upp inför säsongsstarten 22/23.

Under veckan har man på sociala medier kunnat följa att exempelvis ett lag som Manchester United, med nye managern Erik Ten Hag, har kommit igång med sin försäsongsträning och detsamma gäller för lag som Arsenal, Aston Villa, Bournemouth, Brentford, Brighton, Crystal Palace, Fulham, Leeds, Leicester, Southampton, West Ham och Wolverhampton. 

Enligt The Ahtletic kommer även Nottingham Forest och Everton att dra igång träningen imorgon, fredag, medan Manchester City, Chelsea och Tottenham gör som Liverpool och börjar först på måndag. 

För de flesta spelarna i Liverpooltruppen inleddes semestern direkt efter Champions League-nederlaget mot Real Madrid och för dessa kan vi räkna med att fystesterna drar igång på AXA Training Center under måndagen. För de spelare som var på landslagssamlingar kan det dröja några dagar innan de är tillbaka i full träning. 

Trent Alexander-Arnold var exempelvis med under första halvan av Englands landslagsspel medan både Harvey Elliott och Curtis Jones fanns med i U21-truppen som spelade sig till nästa sommars EM-slutspel. 

Andy Robertson och Kostas Tsimikas var två andra som var i farten med sina landslag medan Mohamed Salah bara hann spela en match med Egypten innan en mindre skada skickade honom på semester istället. 

Både Alisson Becker och Fabinho spelade för det brasilianska landslaget medan Diogo Jota fanns med i Portugals Nations League-spel innan säsongen var över. 

Darwin Nunez, som är sommarens stora nyförvärv, var på plats i Uruguay för landslagsspel när detta avbröts för att istället fullborda kontraktet med Liverpool och frågan är om han dyker upp redan på måndag. Så sent som igår syntes han njuta av semester i Dubai tillsammans med den kroatiske landslagsmittfältaren Ivan Rakitic. 

Som vanligt kan vi väl förvänta oss att det ändå är James Milner som krossar lagkamraterna i löptesterna även om 36-åringen, som skrev ett nytt kontrakt med The Reds inför kommande säsong, är överlägset äldst i truppen. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer