– Stevie, Carra och Pepe har önskat mig lycka till

Bild till nyheten – Stevie, Carra och Pepe har önskat mig lycka till
Jay Spearing njuter över att vara tillbaka som nyanställd på klubbens akademi.

Det har gått nära tio år sedan han lämnade klubben för en karriär i lägre divisioner (Bolton, Blackburn, Blackpool och senast Tranmere) men nu är 33-årige Jay Spearing tillbaka där allting en gång började.

Den lille scousern ska fungera som spelande coach på akademin i Kirkby, även om huvuduppdraget blir att träna ungtupparna i U18. 

Men han kan också komma att användas som en av fem överåriga spelare i U21-laget som spelar i Premier League 2.

Redan efter par dagar på posten är han helnöjd med sin nya syssla.

– Jag var och kollade på ett hus när klubben offentliggjorde att jag skulle komma tillbaka. Telefonen blev helt galen med lyckönskningar från Steven Gerrard, Jamie Carragher och Pepe Reina och det betyder mycket för mig. Redan efter tre dagar kan jag säga att det här är det bästa beslut som jag har tagit, förklarar Jay som gjorde 55 framträdanden för Liverpool under Benitez, Hodgson, Dalglish och Rodgers.

* Spearing var kapten när Liverpool U19 vann FA Youth Cup för 15 år sedan.

Idén med Spearings nya mentorroll föddes av akademichefen Alex Inglethorpe, som i sin tur sett hur Steven Gerrard och Marc Bridge-Wilkinson tränat yngre förmågor samtidigt som de fortfarande hade mycket fotboll kvar i kroppen.

– Självklart kan du träna ett lag från utsidan, men att vara tränare handlar så mycket mer än att sätta ut koner och planera träningspass. Speciellt i U18-laget ser vi fördelarna med att någon sätter standarden på träningarna varje dag samtidigt som de kan integrera med spelarna, säger Inglethorpe.

– Jag har sällan sett någon som är så entusiastisk som Jay när det gäller att ta sig an rollen. Jag tror att han har tagit beslutet baserat på var han ser sig själv de nästa fem-tio åren. Om han går in i tränarrollen på samma sätt som han gjorde som ung spelare är jag säker på att han kan kommer att bli en väldigt bra tränare. 

Spearing är både lycklig och tacksam över att vara tillbaka i klubben han älskar.

– När Alex förklarade rollen för mig blev jag först lite avskräckt. Jag tänkte vilket privilegium detta måste vara. Att en man av hans kaliber och med den status han har, ser mig som rätt man för jobbet gav mig mycket självförtroende. 

– Jag var tvungen att ha lite betänketid för jag vill spela så länge som möjligt, men ju mer jag tänkte på det, desto mer övertygad blev jag om att det här är rätt steg för mig. Det var verkligen ett lätt beslut. Jag är väldigt glad att Alex och klubben tror på mig, avrundar Jay Spearing. 

Källa: The Athletic

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer