Så är läget i Liverpooltruppen

Bild till nyheten Så är läget i Liverpooltruppen
När 62 dagar återstår av sommarens transferfönster ser det ut som att Liverpool har gjort färdigt sin business. Men för ett tiotal spelare är framtiden i högsta grad oviss när truppen återsamlas på måndag. Här följer en färsk uppdatering.

Om bara fyra dagar samlas merparten av A-lagstruppen och de mest talangfulla U21-spelarna på AXA Training Centre i Kirkby för att kicka igång försäsongsträningen. 

Vissa som spelat landslagsfotboll till långt in i juni har dock fått förlängd semester med en vecka.

Här nedan hittar du en statusrapport om vad som har hänt och eventuellt förväntas hända.

Sommarfönstret 2022

IN

  • Fabio Carvalho, mf/f, Fulham, £7,7M
  • Darwin Nunez, fw, Benfica, £85M
  • Calvin Ramsey, hb, Aberdeen, £6,5M

* Summorna ovan och nedan gäller totalpaket, inklusive infriade klausuler.

UT

  • Sadio Mané, fw, Bayern München, £35,1M
  • Takumi Minamino, mf/f, AS Monaco, £15,5M
  • Divock Origi, fw, AC Milan, kontrakt upphört
  • Loris Karius, mv, kontrakt upphört
  • Ben Woodburn, mf/f, kontrakt upphört (på provspel i Preston North End)
  • Sheyi Ojo, fw, kontrakt upphört
  • Elijah Dixon Bonner, mf, kontrakt upphört
  • Luis Longstaff, mf, kontrakt upphört
  • Sean Wilson, b, kontrakt upphört

Försäljningar på G

Neco Williams

Värderas till minst £15M av klubben och senaste nytt är att Nottingham Forest har lagt ett bud under detta som Liverpool nobbat. Även Southampton och såklart Fulham, där han gjorde en stark vårsäsong när laget tog sig upp i Premier League, finns med i bilden. Ett nytt bud från Forest ska vara förestående, enligt trovärdiga rapporter. VM-aktuell för Wales i november/december.

Matcher/mål i LFC: 33/0

Nat Phillips

Lånades ut till Bournemouth under våren och hjälpte "The Cherries" tillbaka till Premier League. Värderas till minst £15M vid en affär, men enligt Liverpool Echo ska klubben ha tänkt om och funderar på ett nytt utlån under 22/23, troligen till Bournemouth igen. Orsaken uppges vara att man ser Nat som en tänkbar efterträdare till Joel Matip om kultspelaren fortsätter sin starka utveckling.

Matcher/mål i LFC: 24/1

Ben Davies

Var den senaste säsongen på lån i Sheffield United där han gjorde sina saker bra, men det står redan klart att "The Blades" inte har råd att lösa honom då Liverpool kräver i storleksordningen £3,5M för mittbacken som var en märklig värvning från Preston under mittbackskrisen i januari 2021. Senaste nytt är att Celtic och Middlesbrough uppges ha kontakt 26-åringen, enligt Liverpool Echo.

Matcher/mål i LFC: 0/0

Alex Oxlade-Chamberlain

Har enligt uppgift uppvaktats av West Ham under försommaren men sedan har det varit knäpptyst. Ryktena om att Liverpool är beredd att släppa honom för £12-15M finns det i dagsläget ingen substans i och det mesta talar för att Klopp ger "Ox" en ny chans och att han stannar kontraktstiden ut till 30 juni nästa år.

Matcher/mål i LFC: 133/17

Klara för utlån 22/23

  • Conor Bradley, hb, Bolton
  • Billy Koumetio, mb, Austria Wien,
  • Jakub Orzynski, mv, Radomiak Radom
  • Adam Lewis, vb/vm, Newport County

Rykten om utlån 

Leighton Clarkson

Hade ett rejält misslyckat låneuppehåll i favoritklubben Blackburn Rovers som avbröts innan jul. Både hans agent och klubben söker nu ett nytt uppdrag för den talangfulle 20-åringen, helst till Championship. Nykomlingen Sunderland uppges vara intresserade.

Matcher/mål i LFC: 3/0

Sepp van den Berg 

Har gjort sina saker fantastiskt bra under sina 18 månader på lån i Preston North End och enligt Echo är det klubbar i toppligor som Premier League, Bundesliga och La Liga som köar efter att få låna den talangfulle nederländaren. Liverpool vill sälja i detta läge då han har kontrakt i ytterligare tre år.

Matcher/mål i LFC: 4/0

Rhys Williams

Kallades hem från ett misslyckat låneuppehåll i  Swansea och agerade femte mittbacksval under våren. Klubben jobbar på att hitta ett nytt uppdrag för 21-åringen som kallats "Baby van Dijk".

Matcher/mål i LFC: 19/0

Owen Beck

Har väckt intresse från klubbar i italienska Serie A, portugisiska Primeria Liga och franska Lique 1 för sin lite  internationella spelstil, men det finns även inhemska klubbar i Championship och League On som hört sig för om walesaren, som också är känd som brorson till legendaren Ian Rush. Skulle må bra av ett utlån då han har Andy Robertson och Kostas Tsimikas framför sig i kön.

Matcher/mål i LFC: 2/0

Paul Glatzel

Har varit rejält skadedrabbad de senaste åren men gjorde det bra ifrån sig i League Two med Tranmere Rovers när han väl fick spela. Kontraktet löper ut nästa sommar och han är i skriande behov av ett nytt utlån med mycket speltid för att övertyga Klopp att satsa vidare på anfallaren som öste in mål i U23-laget för några år sedan. Frågan är om någon klubb är beredd att chansen.

Matcher/mål i LFC: 0/0

Vitezslav Jaros

Har varit utlånad till St Patricks och Notts County de senaste 18 månaderna och skött sig utmärkt och även debuterat i de tjeckiska U21-landslaget. Kommer troligen att inleda försäsongen med övriga truppen medan klubben letar vidare efter ett nytt uppdrag. 

Matcher/mål i LFC: 0/0

Mateusz Musialowski

Hade litet av ett mellanår i reservlaget på grund av en del efterhängsna skador, men betraktas alltjämnt som en enorm talang och tränar ibland under Klopp. Senaste nytt är att Slask Wroclaw från hemlandet Polen vill låna honom under 22/23 med option på köp nästa sommar. I nuläget är det dock inget som talar för att klubben släpper iväg honom. 

Matcher/mål i LFC: 0/0

Anderson Arroyo

Värvades redan i januari 2018 men i väntan på arbetstillstånd i England har colombianen varit utlånad till Real Mallorca B, KAA Gent, Mlada Boeslav och senast i spanska Mirandes, där han hade en stark säsong både som ytterback och mittback. Då han fortfarande inte lyckats debutera i landslaget är det förväntat att han stannar på lån i Spanien, sedan om det blir Mirandes eller någon annan återstår att se.

Matcher/mål i LFC: 0/0

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer