Rileys tid som domarchef är över

Bild till nyheten Rileys tid som domarchef är över
Implementering av VAR och den generella nivån på domarnas kvalitet i Premier League har varit omdiskuterad de senaste åren. Mannen i centrum för mycket av kritiken har varit domarbasen Mike Riley – som nu lämnar sitt jobb.

57-årige Mike Riley har under de senaste 13 åren lett domarorganisationen i England (PGMOL) och var därmed starkt bidragande i implementeringen av VAR. 

Samtidigt som detta har skapat en hel del kontroverser har även kvaliteten på de engelska domarna ifrågasatts. Men få ärofyllda uppdrag när det kommit till både internationella mästerskap och Champions League. 

Inför kommande säsong lämnar en kvartett domare också organisationen och Mike Riley själv menar att det därmed är bra tid för en större förändring även i ledningen. 

– Jag är stolt över bidraget till våra domare i England. Det är samtidigt ett bra läge att ge tid och plats för en förändring. Och en ny ledare kan fortsätta bygga på det fundament som finns där. 

Premier League-bossen Richard Masters vill också berömma Riley för sitt jobb. 

– Under Rileys tid som chef har han jobbat extremt hårt för att leverera en hög nivå. Han har höjt nivån på våra domare i landet och han var en viktig del i införandet av VAR, konstaterar Masters. 

Enligt The Athletic kommer rollen som domarchef framöver delas på två personer, där en ansvarar uteslutande för domarnas konkreta prestationer på planen, medan en annan chef ska ansvara för alla de administrativa delarna inom organisationen. 

The Telegraph har tidigare rapporterat att Howard Webb ligger närmast tills hands att ta en av rollerna.

Domarna som lämnar Premier League inför kommande säsong är Kevin Friend, Jon Moss, Mike Dean och Martin Atkinson. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer