Klopp: Lämnar som en av våra största

Bild till nyheten Klopp: Lämnar som en av våra största
Jürgen Klopp sparar inte på lovorden när han hyllar Sadio Mané för sina insatser i klubben under de senaste sex åren. I en intervju med klubbens officiella hemsida understryker Klopp att senegalesen var en av de första byggstenarna som gjorde alla framgångar möjliga.

Sadio Mané anlände till Liverpool från Southampton under sommaren 2016 som en av Jürgen Klopps första värvningar efter att han tagit över tränarposten under hösten 2015. 

Sex år senare lämnar Sadio Mané klubben efter att ha vunnit allt. Och enligt Klopp hade inget varit möjligt utan honom. 

– Det är en av Liverpools största spelare genom tiderna som lämnar nu och jag kan inte nog understryka hur mycket han betytt för oss, förklarar en emotionell Klopp för den officiella hemsidan. 

– Även om han nu lämnar oss känner vi inget annat än tacksamhet och kärlek. Han lämnar med en status som en av de största vi haft här. Och han lämnar som en av världens bästa spelare. 

– Men vi kan inte sörja vad vi förlorar. Vi ska vara tacksamma över privilegiet vi hade av att ha honom här. 

Klopp erkänner också att även om han trodde mycket på Mané när han värvades så har han överträffat alla förväntningar. 

– Från första dagen han klev in på träningsanläggningen har han gjort vårt lag bättre. 

– Om någon hade berättat för mig dagen vi värvade honom att han skulle betyda så här mycket och åstadkomma så här mycket både personligen och för laget tror jag inte att jag hade kunnat ta in det. Jag hade nog trott att man överdrev allt.

– Men Sadio gjorde att vi kunde uppnå våra drömmar. 

Managern menar också att man som supporter måste respektera spelares beslut och vara tacksamma för allt de ger ens klubb när de är där. 

– Jag respekterar hans beslut till 100% och hoppas att alla supportrar gör det med, förklarade Klopp. 

– Om du älskar Liverpool så älskar du Sadio. Så är det bara. Du kan göra det och ändå känna att det är trist att förlora honom. 

– Vi önskar honom inget annat än det bästa i varje match han spelar. Förutom om han möter oss såklart. Och jag är övertygad om att han kommer att fortsätta att skina som den stjärna han är. 

– Han var den perfekta lagkamraten. En förebild för alla. En världsklasspelare, legend och en fantastisk person. Vi kommer att sakna dig, avslutade Klopp. 


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer