Rykte: Gini hämtas tillbaka på lån

Bild till nyheten Rykte: Gini hämtas tillbaka på lån
Det kallas silly-season av en anledning och ännu kan allt hända. Inga mer pengar på utposten lyder rapporterna. Det utesluter nödvändigtvis inte att spelare kan lånas in.

Jürgen Klopp och hans tränarstab står i dagsläget med en mittfältsuppsättning bestående av Thiago Alcântara, Jordan Henderson, Fabinho, James Milner, Naby Keïta, Harvey Elliott, Curtis Jones och Alex Oxlade-Chamberlain. 

Liverpool kopplades kraftigt ihop med ett inköp av en mittfältare och Jude Bellingham, var det många supportrar som ropade efter. Då Dortmund tydligt uttryckt att mittfältaren inte är till salu under denna transfersommar verkar målet vara att ta nya krafttag inför att kunna satsa stort på en mittfältare sommaren 2023.

Detta till trots har ett nygammalt namn dykt upp på transfermarknaden. Det är Georginio Wijnaldum det rör sig om. 

Sedan Wijnaldum lämnade Liverpool under sommaren 2021 har debatten handlat om hur Klopp och transferkommitén ska klara av att hitta en ersättare. 

Det är Hannah Pinnock från Liverpool Echo som kommer ut med rapporterna om att en högst oväntad återkomst kan komma att bli svaret på frågan.

– Vem är bättre att ersätta Wijnaldum än Wijnaldum själv? frågade Pinnock i diskussion med sin kollega.

– Jag kände att det var en risk som togs att inte ersätta honom förra sommaren med tanke på hur central han varit för vår framgång de senaste åren. Han har alltid varit tillgänglig och var en arbetsmaskin på mittfältet, fortsatte Pinnock.

Hennes kollega Richard Garnett är dock inte lika positiv av sig.

–  Romantikern i mig säger att en Wijnaldum-återkomst skulle ha varit fint, men pragmatikern i mig vinner och säger att Paris Saint-Germain kan fortsätta att få betala hans lön istället. Hur de använder honom på planen är upp till dem, säger Garnett.

Årets flopp i Ligue 1 

Det var det trista erkännandet han fick av Get French Football News efter att de samlat in röster från både supportrar och en expertpanel. Sedan nederländaren lämnade Liverpool gratis i somras har hans tid i Paris minst sagt varit instabil. 

L’Equipe rapporterade exempelvis i höstas att 31-åringen blev utfryst av de sydamerikanska lagkamraterna då de hellre såg att Leandro Paredes skulle få speltid. 

Samtidigt råder det oklarheter om huruvida det blir Mauricio Pochettino som fortsatt kommer att få träna PSG till nästa säsong.

Georginio eller Gini som han ofta kallas har nu kopplats samman med en Anfield-retur och det skulle exempelvis kunna röra sig om ett lån innan en större satsning på mittfältet görs under sommaren 2023. 

Korttidslösningar i form av lån har vi sett Klopp och klubben använda sig utav förr. De senaste exemplen hittar vi i Ozan Kabak, Steven Caulker och Victor Moses som tagits in på lån för att fylla specifika roller under begränsade perioder.

Vill du ha tillbaka Wijnaldum och se honom i den röda tröjan igen? Logga in och rösta i den nya webbfrågan.

Källor: Liverpool Echo, L’Equipe och Get French Football News


30 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer