Klart: Får spelande mentorroll på akademin

Bild till nyheten Klart: Får spelande mentorroll på akademin
Liverpool har kontrakterat Jay Spearing, 33, i en specialroll som coach för U18 men även med rätt att spela för U21-laget.

Klubben bekräftar på fredagskvällen att akademichefen Alex Inglethorpe skräddarsytt en helt ny roll till Jay Spearing, som lämnar League Two-laget Tranmere Rovers i sommar. 

Tanken är att Spearing ska jobba som coach och spelarutvecklare på akademins U18-lag tillsammans med coachen Marc Bridge-Wilkinson, men samtidigt även vara tillgänglig för spel i U21.

Inglethorpe anser att den lille mittfältsterriern kan bidra med värdefulla tips till spelarna som står på tröskeln till A-laget. Inte minst då han har erfarenhet från spel i Englands samtliga fyra proffsdivisioner.

Han kommer också att fungera som assistent till de yngre åldersgrupperna och främst då U18.

Spearing lämnade Liverpool för nio år sedan efter att ha spelat 55 matcher (inget mål) under Rafa Benitez, Roy Hodgson, Kenny Dalglish och Brendan Rodgers. 

Hans största match var då han fick starta FA-cupfinalen mot Chelsea i maj 2012 (bilden nedan), som dock förlorades. Han var även med när The Reds slog ut Everton på Wembley ett par veckor tidigare.

Under tiden som karriären pågått i lägre divisioner i Bolton, Blackburn, Blackpool och Tranmere har han också sett till att skaffa sig en gedigen tränarutbildning. Så vi får anta att hans nya anställning på Liverpools Academy är rena drömjobbet!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer